חומרים ל-6 מנות:
1 בצל גדול קצוץ
4 כפות שמן קנולה
4 שיני שום פרוסות
1 ק"ג כתף טלה חתוך לקוביות
מלח ופלפל שחור
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
500 גרם תמרים מגולענים
1 מקל קינמון
1 כף דבש תמרים- סילאן
1 כף שומשום
100 גרם אגוזי מלך – קליפורניה קצוצים גס
אופן ההכנה:
בסיר כבד ורחב מקפיצים את הבצל בשמן חם עד שמתרכך.
מוסיפים את השום וממשיכים במשך דקה.
מנגבים את קוביות הבשר במגבות נייר ומוסיפים לסיר.
מקפיצים מכל הצדדים עד שמשחימיםו מעט.
מתבלים במלח, פלפל וג'ינג'ר.
מוסיפים מים חמים עד כיסוי הבשר, מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי, עד שהבשר רך. במהלך הבישול בודקים אם יש צורך במעט מים חמים נוספים.
מוסיפים את התמרים, הקינמון והדבש.
ממשיכים לבשל כ-20 דקות בסיר לא מכוסה, כדי שהרוטב יצטמצם.
במחבת יבשה קולים את השומשום.
מפזרים על המנה.
מוסיפים למחבת את האגוזים וקולים עד שמזהיבים.
מפזרים על המנה ומגישים.
מתאים להגיש עם אטריות עבות.