חומרים (4 סועדים):
4 צלעות עגל חלב חתוכות עם העצם – מתובלות במלח, פלפל שחור, שמן זית
חומרים לריזוטו:
1 כוס אורז ארבוריו עגול לריזוטו
1 בצל לבן קצוץ
1/2 כרישה קצוצה
2 שיני שיום כתושים
1 כוס יין לבן
1 סלק מבושל ומקולף
1 ליטר ציר עגל או עוף
גרדת לימון
כף עירית קצוצה
אופן הכנת צלע העגל:
מחממים מחבת פסים (מחבת גריל).
מוסיפים מעט מאד שמן זית וצורבים את הצלע משני הצדדים למשך 2 דקות מכל צד עד לקבלת גוון זהוב.
מכניסים את הצלע לתנור בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות – עד לקבלת דרגת מדיום-וול בבשר.
אופן הכנת הריזוטו:
מאדים את הבצל ואת הכרישה בסיר עם מעט שמן זית עד לקבלת גוון זהוב.
מוסיפים את האורז ומאדים מספר דקות.
מוסיפים את היין ומצמצמים.
מוסיפים כל פעם ציר חם עד כדי כיסוי האורז וכך הלאה – עד שהאורז מוכן.
מוסיפים את הסלק חתוך לקוביות, גרידת הלימון והעירית.