צלעות טלה בגריל פחמים עם תבשיל עדשים וציר טלה מצומצם

מצרכים ל- 2 מנות:1 שדרה של טלה – כ- 6 עצמות 1/2 כפית קורנית קצוצה 1 שן שום קצוצה 1/4 כוס שמן זית מצרכים לתבשיל עדשים:1/5 כוס שמן זית 1/2 כוס עדשים חומות 1/2 בצל קצוץ 1 שן שום קצוצה 1/2 גזר חתוך לקוביות קטנות 1/2 כוס ציר כבשמלח פלפל וחצי כפית כמון אופן הכנת תבשיל עדשים:מבשלים עדשים חומות במים לריכוך (חשוב מאוד לא יותר מדי, כדי שלא יתפרקו).מסננים מהנוזלים המיותרים ומניחים בצד. מחממים סיר עם שמן זית.מוסיפים בצל.לאחר שהבצל שקוף מוסיפים שום.ממשיכים לאדות עוד כ 2 דקות.מוסיפים את הגזר.ממשיכים לאדות ומוסיפים את העדשים המבושלות.מוסיפים תבלינים (מלח, פלפל וכמון).טועמים, וכאשר מושלם וטעים מגישים.אופן הכנת הבשר:מפרידים את הצלעות בעזרת סכין וחותכים בין הצלעות לקבלת מנות שוות.ממליחים ומפלפלים עם פלפל גרוס טרי.מוסיפים שום, קורנית ושמן זית.משאירים ל- 30 דקות לספיגת הטעמים .מחממים מחבת פסים ומתחילים בצריבת הבשר למשך כ- 2 דקות מכל צד, ומגישים. מסעדת Olive Leaf, א'-ה' 22:30-19:00, שרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, טל. 03-5219300.

מצרכים ל- 2 מנות:
1 שדרה של טלה – כ- 6 עצמות
1/2 כפית קורנית קצוצה
1 שן שום קצוצה
1/4 כוס שמן זית
מצרכים לתבשיל עדשים:
1/5 כוס שמן זית
1/2 כוס עדשים חומות
1/2 בצל קצוץ
1 שן שום קצוצה
1/2 גזר חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס ציר כבש
מלח פלפל וחצי כפית כמון

אופן הכנת תבשיל עדשים:
מבשלים עדשים חומות במים לריכוך (חשוב מאוד לא יותר מדי, כדי שלא יתפרקו).
מסננים מהנוזלים המיותרים ומניחים בצד.
מחממים סיר עם שמן זית.
מוסיפים בצל.
לאחר שהבצל שקוף מוסיפים שום.
ממשיכים לאדות עוד כ 2 דקות.
מוסיפים את הגזר.
ממשיכים לאדות ומוסיפים את העדשים המבושלות.
מוסיפים תבלינים (מלח, פלפל וכמון).
טועמים, וכאשר מושלם וטעים מגישים.

אופן הכנת הבשר:
מפרידים את הצלעות בעזרת סכין וחותכים בין הצלעות לקבלת מנות שוות.
ממליחים ומפלפלים עם פלפל גרוס טרי.
מוסיפים שום, קורנית ושמן זית.
משאירים ל- 30 דקות לספיגת הטעמים .
מחממים מחבת פסים ומתחילים בצריבת הבשר למשך כ- 2 דקות מכל צד,
ומגישים.

מסעדת Olive Leaf, א'-ה' 22:30-19:00, שרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, טל. 03-5219300.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר