חומרים ל- 4 סועדים:
4 יחידות פילה בקר במשקל 150 גרם ליחידה
4 תאנים
100 גרם שקדי עגל
2 כפות שמן זית
3 פטריות שמפניון
1 בצל שאלוט קצוץ
מלח
פלפל
חומרים לטנזיה
3 תאנים
3 תמרים
רבע כוס צימוקים
רבע כוס אגוזי מלך
2 כפות סילאן
½ בצל
חצי כוס יין אדום
אופן ההכנה:
הכנת הבשר:
מתבלים 4 יחידות פילה בקר במלח גס גרוס ומניחים בצד.
הכנת הרוטב:
מחממים מחבת ומטגנים את בצל השאלוט בשמן זית.
מוסיפים את שקדי העגל, קוצצים את הפטריות ומוסיפים מלח ופלפל.
מורידים מהאש ומניחים בצד.
הכנת התוספת:
חוצים 4 התאנים בסכין במרכזן (כמו בסנדוויץ'), וממלאים במילוי שטיגנו במחבת.
הכנת הטנזיה:
חותכים את הפירות היבשים בחיתוך גס.
מניחים את הפירות והבצל במחבת ומוסיפים את היין והסילאן.
מטגנים עד 8 דקות על אש נמוכה, ומתבלים בפלפל שחור גרוס.
הכנת המנה:
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
צולים את הפילה בקר על מחבת ברזל (כ-2 דקות צריבה מכל צד).
מניחים את הטנדיה במגש האפייה ולצידה את התאנים הממולאות.
מכניסים לתנור לכ-5 דקות.
מוציאים את המנה מהתנור ומסדרים על צלחת ההגשה לפי הסדר הבא:
מנת הטנזיה במרכז, מעליה פילה הבקר, ובראש הערמה התאנים הממולאות. לסיום נבזוק על המנה מהרוטב של הטנזיה.
שף סהר רפאל ממסעדות כרמים במושב סגולה וכדיתא שבמושב תימורים