פילה בקר ותאנה במילוי שקדי עגל על מצע של טנזיה

חומרים ל- 4 סועדים:4 יחידות פילה בקר במשקל 150 גרם ליחידה4 תאנים100 גרם שקדי עגל2 כפות שמן זית3 פטריות שמפניון1 בצל שאלוט קצוץמלחפלפלחומרים לטנזיה3 תאנים3 תמריםרבע כוס צימוקיםרבע כוס אגוזי מלך2 כפות סילאן½ בצלחצי כוס יין אדוםאופן ההכנה:הכנת הבשר: מתבלים 4 יחידות פילה בקר במלח גס גרוס ומניחים בצד.הכנת הרוטב: מחממים מחבת ומטגנים את בצל השאלוט בשמן זית. מוסיפים את שקדי העגל, קוצצים את הפטריות ומוסיפים מלח ופלפל. מורידים מהאש ומניחים בצד.הכנת התוספת: חוצים 4 התאנים בסכין במרכזן (כמו בסנדוויץ'), וממלאים במילוי שטיגנו במחבת. הכנת הטנזיה:חותכים את הפירות היבשים בחיתוך גס.מניחים את הפירות והבצל במחבת ומוסיפים את היין והסילאן. מטגנים עד 8 דקות על אש נמוכה, ומתבלים בפלפל שחור גרוס. הכנת המנה: מחממים את התנור ל-200 מעלות.צולים את הפילה בקר על מחבת ברזל (כ-2 דקות צריבה מכל צד). מניחים את הטנדיה במגש האפייה ולצידה את התאנים הממולאות. מכניסים לתנור לכ-5 דקות. מוציאים את המנה מהתנור ומסדרים על צלחת ההגשה לפי הסדר הבא: מנת הטנזיה במרכז, מעליה פילה הבקר, ובראש הערמה התאנים הממולאות. לסיום נבזוק על המנה מהרוטב של הטנזיה. שף סהר רפאל ממסעדות כרמים במושב סגולה וכדיתא שבמושב תימורים

חומרים ל- 4 סועדים:
4 יחידות פילה בקר במשקל 150 גרם ליחידה
4 תאנים
100 גרם שקדי עגל
2 כפות שמן זית
3 פטריות שמפניון
1 בצל שאלוט קצוץ
מלח
פלפל
חומרים לטנזיה
3 תאנים
3 תמרים
רבע כוס צימוקים
רבע כוס אגוזי מלך
2 כפות סילאן
½ בצל
חצי כוס יין אדום

אופן ההכנה:
הכנת הבשר:
מתבלים 4 יחידות פילה בקר במלח גס גרוס ומניחים בצד.

הכנת הרוטב:
מחממים מחבת ומטגנים את בצל השאלוט בשמן זית.
מוסיפים את שקדי העגל, קוצצים את הפטריות ומוסיפים מלח ופלפל.
מורידים מהאש ומניחים בצד.

הכנת התוספת:

חוצים 4 התאנים בסכין במרכזן (כמו בסנדוויץ'), וממלאים במילוי שטיגנו במחבת.

הכנת הטנזיה:
חותכים את הפירות היבשים בחיתוך גס.
מניחים את הפירות והבצל במחבת ומוסיפים את היין והסילאן.
מטגנים עד 8 דקות על אש נמוכה, ומתבלים בפלפל שחור גרוס.

הכנת המנה:
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
צולים את הפילה בקר על מחבת ברזל (כ-2 דקות צריבה מכל צד).
מניחים את הטנדיה במגש האפייה ולצידה את התאנים הממולאות.
מכניסים לתנור לכ-5 דקות.
מוציאים את המנה מהתנור ומסדרים על צלחת ההגשה לפי הסדר הבא:
מנת הטנזיה במרכז, מעליה פילה הבקר, ובראש הערמה התאנים הממולאות. לסיום נבזוק על המנה מהרוטב של הטנזיה.

שף סהר רפאל ממסעדות כרמים במושב סגולה וכדיתא שבמושב תימורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר