מרכיבים ל- 4 סועדים:
2 קילו צוואר גדי
3 כוסות אורז לא מבושל
1/4 קילו בשר כבש טחון
20 גרם צנוברים מטוגנים
כפית מלח
כפית פלפל
כפית אגוז מוסקט
כפית תבלין קינמון
אופן הכנת המילוי לצוואר טלה:
מבשלים את האורז חצי בישול.
מטגנים את הצנוברים במחבת ומוסיפים לאורז יחד עם המלח, פלפל, אגוז מוסקט, והקינמון.
את הכבש הטחון מטגנים במחבת 3 דקות (לא טיגון מלא), ומערבבים יחד עם תערובת האורז.
אופן הכנת צוואר טלה:
חוצים את הצוואר באמצע.
לתוכו מכניסים את מילוי האורז שהכנו.
עוטפים את הצוואר בנייר כסף סגור הרמטית.
מכניסים לתנור לכשעה ב-240 מעלות.
אחרי שעה מנמיכים את האש ל-50 מעלות לכשעתיים.
סהרה הינה מסעדה סורית-שאמית הממוקמת בבן נין, כביש 65 בדרך לעפולה.