המנסף של אל פול

מתכון לשישה סועדיםחומרים ואופן הכנה:1.5 ק"ג בשר כבש משובח (צוואר אדום או שוק אוסובוקו) או עגל דל שומן לשומרי כולסטרול.מרתיחים 1 ליטר מים עם תבלינים: פלפל שחור, פלפל לבן, מלח, סומק והל – על כל ליטר מים 1/2 כפית תבלין וכפית מלח. אחרי שהמים רותחים, מטגנים את הבשר על מנת לסגור את הנוזלים כדקה מכל צד. מעבירים את הבשר המטוגן שוב לסיר המים הרתוחים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי. בשמן בו טוגן קודם לכן הבשר, מטגנים צנוברים ושקדים (100 גרם כ"א). מוציאים לאחר טיגון קל. מכניסים לשמן בו טוגנו הבשר, השקדים והצנוברים – 1 ק"ג אורז על אש קטנה מאוד, כ-15 דקות, עד שהאורז משנה את צבעו. לוקחים מים מסיר הבשר המהביל ויוצקים על האורז בגובה 4 ס"מ מעל האורז, על אש קטנה כעשר דקות. לאחר מכן מבשלים 5 דקות נוספות על אש גדולה. מכסים וסוגרים את האורז הרמטית. מטגנים כ-300 גרם בשר בקר טחון (ניתן להמיר בעוף, הודו או כבש) עם קורט מלח ופלפל מספר דקות (כ-70% טיגון). מוציאים את האורז ומעבירים לסיר גדול. מפזרים מעל לאורז את הבשר הטחון, הצנוברים והשקדים שטוגנו קודם לכן, ומעל לכל את בשר הכבש.מהמים שישארו בסיר הכבש ניתן להכין מרק שעועית.מסעדת "אל סולטן" שוכנת בלב שדות עמק יזרעאל, בכניסה לישוב הבדואי "בית זרזיר" – מסעדה מזרחית-ערבית אותנטית וצנועה, שמזמנת לבאים בשעריה חווייה קולינרית באווירה משפחתית. את מגוון מנות הבית רוקחים בשמחה מדי בוקר והמאכלים המוגשים לשולחן טריים ומהבילים. את המסעדה מנהלים האחים לבית אל-פול, בעלי עשרים שנות ניסיון בתחום ההסעדה.

מתכון לשישה סועדים

חומרים ואופן הכנה:
1.5 ק"ג בשר כבש משובח (צוואר אדום או שוק אוסובוקו) או עגל דל שומן לשומרי כולסטרול.
מרתיחים 1 ליטר מים עם תבלינים: פלפל שחור, פלפל לבן, מלח, סומק והל – על כל ליטר מים 1/2 כפית תבלין וכפית מלח.
אחרי שהמים רותחים, מטגנים את הבשר על מנת לסגור את הנוזלים כדקה מכל צד.
מעבירים את הבשר המטוגן שוב לסיר המים הרתוחים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.
בשמן בו טוגן קודם לכן הבשר, מטגנים צנוברים ושקדים (100 גרם כ"א).
מוציאים לאחר טיגון קל.
מכניסים לשמן בו טוגנו הבשר, השקדים והצנוברים – 1 ק"ג אורז על אש קטנה מאוד, כ-15 דקות, עד שהאורז משנה את צבעו.
לוקחים מים מסיר הבשר המהביל ויוצקים על האורז בגובה 4 ס"מ מעל האורז, על אש קטנה כעשר דקות.
לאחר מכן מבשלים 5 דקות נוספות על אש גדולה.
מכסים וסוגרים את האורז הרמטית.
מטגנים כ-300 גרם בשר בקר טחון (ניתן להמיר בעוף, הודו או כבש) עם קורט מלח ופלפל מספר דקות (כ-70% טיגון).
מוציאים את האורז ומעבירים לסיר גדול.
מפזרים מעל לאורז את הבשר הטחון, הצנוברים והשקדים שטוגנו קודם לכן, ומעל לכל את בשר הכבש.
מהמים שישארו בסיר הכבש ניתן להכין מרק שעועית.

מסעדת "אל סולטן" שוכנת בלב שדות עמק יזרעאל, בכניסה לישוב הבדואי "בית זרזיר" – מסעדה מזרחית-ערבית אותנטית וצנועה, שמזמנת לבאים בשעריה חווייה קולינרית באווירה משפחתית. את מגוון מנות הבית רוקחים בשמחה מדי בוקר והמאכלים המוגשים לשולחן טריים ומהבילים. את המסעדה מנהלים האחים לבית אל-פול, בעלי עשרים שנות ניסיון בתחום ההסעדה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר