חמין ביתי

כמות לסיר ביתי עד 10 ליטרחומרים:250 גר' חומוס 250 גר' גריסים 250 גר' שעועית לבנה בינונית250 גר' שעועית אדומה בינונית (החומוס, גריסים ושעועית מושרים במים מלילה קודם)5-6 בצלים4 כפות דבש2 כפות סילאן4 עצמות מוח עצם1 קילו בשר בקר1-2 קישקה2 יח' גידים5-6 תפוח אדמה5 כפות שמן2 כפות פפריקה מתוקה1 קימל טחון מלח, מלח , פלפל לפי הטעם.ביצים (לפי כמות הסועדים). אופן ההכנה:במחבת מטגנים את הבצל חתוך גס עד שהופך זהוב .מוספים את התבלינים- פפריקה, קימל, מלח ופלפל..מסננים בנפרד את הקטניות מהמים – חומוס, גריסים, שעועית לבנה ואדומה.מחלקים את הבצל המטוגן והמתובל ל– 4 ומוסיפים לכל קטניה בנפרד ומערבבים.מסדרים בסיר:בתחתית מניחים את העצמות.מעליהן שופכים חצי מכמות הקטניות (חצי מכל סוג).מעל מניחים את הבשר והגידים, ועליהם את החצי הנותר של הקטניות.את הקישקה מסדרים מלמעלה.מפזרים את תפוחי האדמה קטנים ושלמים.את הביצים יש לבשל קודם ולהוסיף מעל כל התערובת.ממלאים מים בסיר עד לכיסוי הביצים.מרתיחים.מכניסים לתנור בחום של 110 מעלות ללילה.מומלץ לבדוק מדי פעם ולהוסיף מים.

כמות לסיר ביתי עד 10 ליטר

חומרים:
250 גר' חומוס
250 גר' גריסים
250 גר' שעועית לבנה בינונית
250 גר' שעועית אדומה בינונית
(החומוס, גריסים ושעועית מושרים במים מלילה קודם)
5-6 בצלים
4 כפות דבש
2 כפות סילאן
4 עצמות מוח עצם
1 קילו בשר בקר
1-2 קישקה
2 יח' גידים
5-6 תפוח אדמה
5 כפות שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
1 קימל טחון מלח,
מלח , פלפל לפי הטעם.
ביצים (לפי כמות הסועדים).

אופן ההכנה:
במחבת מטגנים את הבצל חתוך גס עד שהופך זהוב .
מוספים את התבלינים- פפריקה, קימל, מלח ופלפל..
מסננים בנפרד את הקטניות מהמים – חומוס, גריסים, שעועית לבנה ואדומה.
מחלקים את הבצל המטוגן והמתובל ל– 4 ומוסיפים לכל קטניה בנפרד ומערבבים.

מסדרים בסיר:
בתחתית מניחים את העצמות.
מעליהן שופכים חצי מכמות הקטניות (חצי מכל סוג).
מעל מניחים את הבשר והגידים, ועליהם את החצי הנותר של הקטניות.
את הקישקה מסדרים מלמעלה.
מפזרים את תפוחי האדמה קטנים ושלמים.
את הביצים יש לבשל קודם ולהוסיף מעל כל התערובת.
ממלאים מים בסיר עד לכיסוי הביצים.
מרתיחים.
מכניסים לתנור בחום של 110 מעלות ללילה.
מומלץ לבדוק מדי פעם ולהוסיף מים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר