קבב טלה על מקל קינמון וקוויאר חציל

חומרים לקבב (10 מנות – 2 יחידות לאדם):1 ק"ג בשר טלה טחון (ניתן להוסיף כ-100 גרם שומן כבש)3 בצלים קצוץ דק1 צרור פטרוזיליה קצוצה1 צרור כוסברה קצוצה½ צרור נענע קצוצה50 גרם צנוברים20 יח' מקלות קינמוןתבלינים: מלח, פלפל שחור, קינמון ואגוז מוסקטחומרים לקוויאר חצילים:2 חצילים (עדיף בלאדי – ללא גרעינים)שמן זית איכותי מלח גס אופן ההכנה:קבב: מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל וכל הירק הקצוץ. מוסיפים את הצנוברים ואת התבלינים. מערבבים עד לקבלת מסה אחידה.יוצרים קציצות מהתערובת. משחילים את הקציצות על מקלות הקינמון.צולים בגריל עד שהבשר מוכן. קוויאר חצילים: צולים את החצילים על אש גלויה עד להתרככות החציל.מקררים ומקלפים את הקליפה. קוצצים את קוויאר החציל באופן גס, ומתבלים בשמן זית ובמלח גס. הצעה להגשה: מכינים מצע מקוויאר החציל.מניחים מעל את שיפוד הקבב.ניתן להוסיף גם טחינה גולמית, צנובר קלוי וירק קצוץ לקישוט. המנה מתוך ארוחת הגאלה של טרהוינו 2010. חוויית היין, האוכל והחיים הטוביםמלון דניאל ים המלח: 09.9520808

חומרים לקבב (10 מנות – 2 יחידות לאדם):
1 ק"ג בשר טלה טחון (ניתן להוסיף כ-100 גרם שומן כבש)
3 בצלים קצוץ דק
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 צרור כוסברה קצוצה
½ צרור נענע קצוצה
50 גרם צנוברים
20 יח' מקלות קינמון

תבלינים:
מלח, פלפל שחור, קינמון ואגוז מוסקט

חומרים לקוויאר חצילים:
2 חצילים (עדיף בלאדי – ללא גרעינים)
שמן זית איכותי
מלח גס

אופן ההכנה:
קבב:
מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל וכל הירק הקצוץ.
מוסיפים את הצנוברים ואת התבלינים.
מערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
יוצרים קציצות מהתערובת.
משחילים את הקציצות על מקלות הקינמון.
צולים בגריל עד שהבשר מוכן.

קוויאר חצילים:
צולים את החצילים על אש גלויה עד להתרככות החציל.
מקררים ומקלפים את הקליפה.
קוצצים את קוויאר החציל באופן גס, ומתבלים בשמן זית ובמלח גס.

הצעה להגשה:
מכינים מצע מקוויאר החציל.
מניחים מעל את שיפוד הקבב.
ניתן להוסיף גם טחינה גולמית, צנובר קלוי וירק קצוץ לקישוט.

המנה מתוך ארוחת הגאלה של טרהוינו 2010. חוויית היין, האוכל והחיים הטובים
מלון דניאל ים המלח: 09.9520808

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר