חומרים לקבב (10 מנות – 2 יחידות לאדם):
1 ק"ג בשר טלה טחון (ניתן להוסיף כ-100 גרם שומן כבש)
3 בצלים קצוץ דק
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 צרור כוסברה קצוצה
½ צרור נענע קצוצה
50 גרם צנוברים
20 יח' מקלות קינמון
תבלינים:
מלח, פלפל שחור, קינמון ואגוז מוסקט
חומרים לקוויאר חצילים:
2 חצילים (עדיף בלאדי – ללא גרעינים)
שמן זית איכותי
מלח גס
אופן ההכנה:
קבב:
מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל וכל הירק הקצוץ.
מוסיפים את הצנוברים ואת התבלינים.
מערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
יוצרים קציצות מהתערובת.
משחילים את הקציצות על מקלות הקינמון.
צולים בגריל עד שהבשר מוכן.
קוויאר חצילים:
צולים את החצילים על אש גלויה עד להתרככות החציל.
מקררים ומקלפים את הקליפה.
קוצצים את קוויאר החציל באופן גס, ומתבלים בשמן זית ובמלח גס.
הצעה להגשה:
מכינים מצע מקוויאר החציל.
מניחים מעל את שיפוד הקבב.
ניתן להוסיף גם טחינה גולמית, צנובר קלוי וירק קצוץ לקישוט.
המנה מתוך ארוחת הגאלה של טרהוינו 2010. חוויית היין, האוכל והחיים הטובים
מלון דניאל ים המלח: 09.9520808