מתכון ל- 8 אנשים
חומרים:
שוק טלה – 2 ק"ג
אורז בסמטי – 2 ק"ג
4 בצלים חתוכים לקוביות- כוס
4 שום כתוש – כף
2 גזר חתוכים גס
1ראש סלרי חתוך גס
שורש פטרוזיליה – חתוך גס
פלפל אנגלי
עלי דפנה
הל, קינמון , רוזמרין וטימין
חמאה מזוקקת (סמנה)
אופן ההכנה:
משחימים את שוק הטלה בסיר עם מעט שמן.
מוסיפים את ירקות השורש: בצל, גזר, ראש סלרי, שורש פטרוזיליה.
מכסים את הכול במים, מרתיחים ומורידים קצף ושומן .
מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה, הל, קינמון, רוזמרין , טימין וראש שום חצוי.
מבשלים על אש קטנה כשעתיים.
מוציאים את שוק הטלה, ומשתמשים בנוזל להכנת האורז.
מכינים תערובת תבלינים ממלח גס, פלפל אנגלי טחון, קינמון טחון ואגוז מוסקט.
חצי מכמות התערובת מפזרים על שוק הטלה לפני ההשחמה, בתנור ואת החצי השני על האורז
מכניסים את שוק הטלה לתנור ל- 20 דקות בחום של 200 מעלות
הגשה:
במגש גדול מניחים את האורז באמצע.
מעל מניחים את השוק של הטלה.
מקשטים בקשיו, צנובר ומקלות שקדים, ומגישים