מנסף – תבשיל שוק טלה עם אורז

מתכון ל- 8 אנשיםחומרים:שוק טלה – 2 ק"גאורז בסמטי – 2 ק"ג4 בצלים חתוכים לקוביות- כוס 4 שום כתוש – כף2 גזר חתוכים גס1ראש סלרי חתוך גסשורש פטרוזיליה – חתוך גספלפל אנגליעלי דפנההל, קינמון , רוזמרין וטימיןחמאה מזוקקת (סמנה) אופן ההכנה:משחימים את שוק הטלה בסיר עם מעט שמן.מוסיפים את ירקות השורש: בצל, גזר, ראש סלרי, שורש פטרוזיליה.מכסים את הכול במים, מרתיחים ומורידים קצף ושומן .מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה, הל, קינמון, רוזמרין , טימין וראש שום חצוי.מבשלים על אש קטנה כשעתיים.מוציאים את שוק הטלה, ומשתמשים בנוזל להכנת האורז.מכינים תערובת תבלינים ממלח גס, פלפל אנגלי טחון, קינמון טחון ואגוז מוסקט.חצי מכמות התערובת מפזרים על שוק הטלה לפני ההשחמה, בתנור ואת החצי השני על האורז מכניסים את שוק הטלה לתנור ל- 20 דקות בחום של 200 מעלות הגשה: במגש גדול מניחים את האורז באמצע.מעל מניחים את השוק של הטלה.מקשטים בקשיו, צנובר  ומקלות שקדים, ומגישים

מתכון ל- 8 אנשים

חומרים:
שוק טלה – 2 ק"ג
אורז בסמטי – 2 ק"ג
4 בצלים חתוכים לקוביות- כוס
4 שום כתוש – כף
2 גזר חתוכים גס
1ראש סלרי חתוך גס
שורש פטרוזיליה – חתוך גס
פלפל אנגלי
עלי דפנה
הל, קינמון , רוזמרין וטימין
חמאה מזוקקת (סמנה)

אופן ההכנה:
משחימים את שוק הטלה בסיר עם מעט שמן.
מוסיפים את ירקות השורש: בצל, גזר, ראש סלרי, שורש פטרוזיליה.
מכסים את הכול במים, מרתיחים ומורידים קצף ושומן .
מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה, הל, קינמון, רוזמרין , טימין וראש שום חצוי.
מבשלים על אש קטנה כשעתיים.
מוציאים את שוק הטלה, ומשתמשים בנוזל להכנת האורז.
מכינים תערובת תבלינים ממלח גס, פלפל אנגלי טחון, קינמון טחון ואגוז מוסקט.
חצי מכמות התערובת מפזרים על שוק הטלה לפני ההשחמה, בתנור ואת החצי השני על האורז
מכניסים את שוק הטלה לתנור ל- 20 דקות בחום של 200 מעלות 

הגשה:
במגש גדול מניחים את האורז באמצע.
מעל מניחים את השוק של הטלה.
מקשטים בקשיו, צנובר  ומקלות שקדים, ומגישים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר