חומרים ל- 15 איש
להשרות תערובת של קילו שעועית ארגנטינה וחיטה 24 שעות בהרבה מים
2.5 קילו תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים ל-4
2-2.5 קילו בשר בקר טרי בנתח שלם (שפונדרה)
4 חתיכות של רגלי פרה
שומן אווז לריפוד הסיר
ביצים לפי מספר הסועדים
8 שזיפים שחורים יבשים
חצי כוס פפריקה מתוקה מאיכות משובחת
1 כף פלפל שחור גרוס מאיכות משובחת
2 כפות מלח גס
ראש שום שלם
בצל שלם עם הקליפה
חצי כוס דבש
אופן הכנת הצ'ולנט
לרפד סיר גדול בשומן האווז ולהניח את רגלי הפרה, שעועית, חיטה ואת נתח הבשר. (בסיום הבישול פורסים את הבשר).
לפזר תפוחי אדמה. בצל, ראש שום ושזיפים.את התבלינים ומים לכיסוי עם הדבש. להניח מעל הכל ביצים ומעליהם לפזר את הפפריקה, מלח ופלפל בנדיבות וחצי כוס דבש.
לשפוך מים עד שהכל מתכסה ואז להרתיח חזק כ- 15 דקות.
לכסות, להחליש את האש לגמרי ולסגור את הסיר היטב ואטום. לבשל מ- 16:00 ביום שישי עד 13:00 בשבת.
אם מוסיפים קישקע יש לבשל אותו במים על אש נמוכה לאט עד שמתקשה ואז להעביר לסיר החמין.