קדירת בשר ראש עגל בירקות שורש ויין אדום

מצרכים:1.5 ק"ג בשר ראש עגל, חתוך לקוביות של ארבע על ארבע.2 בצלים יפים חתוכים לקוביות גסות4 גזרים חתוכים לקוביות גסותראש סלרי חתוך לקוביות גסותבקבוק יין אדום נחמד (זוכרים את הכלל: לא נבשל ביין שלא נשתה)כפית רסק עגבניות10 גרם מלח10 גרם פלפל שחור10 גרם פלפל אנגליכמה עלי דפנהבוקה גרני – זר עשבי תיבול (תימין, רוזמרין)חצי כוס שמןאופן ההכנה:לילה לפני ההכנה, מומלץ להשרות את קוביות הבשר והירקות ביין האדום.לפני שנתחיל, נסנן את הירקות והבשר מהיין האדום. בקדירה כבדה מחממים מעט את השמן, ומניחים את חתיכות בשר הראש להזהבה קלה. לאחר מכן נוציא את הבשר, ונעשה אותו דבר עם הירקות.נוסיף גם את הרסק ונטגן גם אותו קלות.נסיר את המשקע מתחתית הקדירה בעזרת היין.נמזוג את כל היין, נוסיף מים אם צריך, על מנת לכסות את כל המרכיבים.נוסיף את הפלפל האנגלי, עלי הדפנה, והבוקה גרני.נביא לרתיחה, ונמשיך לבשל על אש קטנה.לאחר כשעה וחצי נבדוק שהבשר התרכך לגמרי.נוציא את זר עשבי התיבול, ונגיש על מצע אורז בסמטי.

מצרכים:
1.5 ק"ג בשר ראש עגל, חתוך לקוביות של ארבע על ארבע.
2 בצלים יפים חתוכים לקוביות גסות
4 גזרים חתוכים לקוביות גסות
ראש סלרי חתוך לקוביות גסות
בקבוק יין אדום נחמד (זוכרים את הכלל: לא נבשל ביין שלא נשתה)
כפית רסק עגבניות
10 גרם מלח
10 גרם פלפל שחור
10 גרם פלפל אנגלי
כמה עלי דפנה
בוקה גרני – זר עשבי תיבול (תימין, רוזמרין)
חצי כוס שמן

אופן ההכנה:
לילה לפני ההכנה, מומלץ להשרות את קוביות הבשר והירקות ביין האדום.
לפני שנתחיל, נסנן את הירקות והבשר מהיין האדום.
בקדירה כבדה מחממים מעט את השמן, ומניחים את חתיכות בשר הראש להזהבה קלה.
לאחר מכן נוציא את הבשר, ונעשה אותו דבר עם הירקות.
נוסיף גם את הרסק ונטגן גם אותו קלות.
נסיר את המשקע מתחתית הקדירה בעזרת היין.
נמזוג את כל היין, נוסיף מים אם צריך, על מנת לכסות את כל המרכיבים.
נוסיף את הפלפל האנגלי, עלי הדפנה, והבוקה גרני.
נביא לרתיחה, ונמשיך לבשל על אש קטנה.
לאחר כשעה וחצי נבדוק שהבשר התרכך לגמרי.
נוציא את זר עשבי התיבול, ונגיש על מצע אורז בסמטי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר