קארה צלעות טלה בציפוי פטרוזיליה עם טארט טאטן בצל

כשרחומרים ל- 8 מנות:לצלעות הטלה:2 יחידות קארה צלעות טלה נקיות – אפשר לבקש מהקצב לנקותלהכנת ציפוי הפטרוזיליה:3 חבילות יפות של פטרוזיליה טרייה – שטופות וקצוצות.200 גר' אגוזי לוז קלויים וטחונים. (אפשר כל אגוז אחר)3 כפות שמן זית2 שיני שום כתושותלהכנת טארט טאטן בצל ורוטב קרמל:4 בצלים פרוסים לפרוסות בעובי 2 ס"מבצק עלים מרודד חתוך לעיגולים בגודל של תבנית שקעים (או קוקטים)1/2 ק"ג סוכר200 מ"ל מים100 גר' מרגרינה100 מ"ל מים (נוספים)תבנית שקעים / קוקטיםאופן ההכנה:הכנת ציפוי הפטרוזיליה:שמים במעבד מזון פטרוזיליה, אגוזים, שמן זית ושיני שום וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק (בדומה להכנת רוטב פסטו)אופן הכנת צלעות הטלה:מחממים תנור ל- 200 מעלות.ממליחים ומפלפלים את צלעות הטלה.מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים עד לכדי "סגירת הבשר" משני הצדדים. לאחר ההשחמה מצפים את הצלעות בציפוי הפטרוזיליה.מכניסים לתנור (על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה) למשך 20 -15 דקות.מוציאים מהתנור ופורסים כל 2-3 צלעות למנה (תלוי בגודל המנה שרוצים להגיש).אופן הכנת טארט טאטן בצל בקרמל:מחממים תנור ל- 170 מעלות.שמים בסיר 200 מ"ל מים ואת הסוכר ומבשלים עד לקבלת צבע קרמל חזק.מורידים מהאש ומוסיפים 100 גר' מרגרינה + 100 מ"ל מים ומערבבים עד לקבלת מרקם דליל של קרמל.לוקחים את תבנית השקעים: שמים בכל שקע 2-3 כפות קרמל + פרוסה מלאה (לא רק עיגול חלול) מהבצל, ומכסים בעיגול של בצק עלים.אופים בתנור 20-30 דקות.מוציאים מהתנור ומחלצים מהתבנית.מניחים הפוך על הצלחת כשהבצק למטה והבצל למעלה.מסדרים את הצלחת:שמים את צלע הטלה החתוך (2-3 צלעות) לפי הגודל שרוצים.מניחים ליד את טארט טאטן הבצלשלף קייטרינג

כשר

חומרים ל- 8 מנות:
לצלעות הטלה:
2 יחידות קארה צלעות טלה נקיות – אפשר לבקש מהקצב לנקות

להכנת ציפוי הפטרוזיליה:
3 חבילות יפות של פטרוזיליה טרייה – שטופות וקצוצות.
200 גר' אגוזי לוז קלויים וטחונים. (אפשר כל אגוז אחר)
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות

להכנת טארט טאטן בצל ורוטב קרמל:
4 בצלים פרוסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ
בצק עלים מרודד חתוך לעיגולים בגודל של תבנית שקעים (או קוקטים)
1/2 ק"ג סוכר
200 מ"ל מים
100 גר' מרגרינה
100 מ"ל מים (נוספים)
תבנית שקעים / קוקטים

אופן ההכנה:
הכנת ציפוי הפטרוזיליה:
שמים במעבד מזון פטרוזיליה, אגוזים, שמן זית ושיני שום וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק (בדומה להכנת רוטב פסטו)

אופן הכנת צלעות הטלה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
ממליחים ומפלפלים את צלעות הטלה.
מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים עד לכדי "סגירת הבשר" משני הצדדים.
לאחר ההשחמה מצפים את הצלעות בציפוי הפטרוזיליה.
מכניסים לתנור (על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה) למשך 20 -15 דקות.
מוציאים מהתנור ופורסים כל 2-3 צלעות למנה (תלוי בגודל המנה שרוצים להגיש).

אופן הכנת טארט טאטן בצל בקרמל:
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
שמים בסיר 200 מ"ל מים ואת הסוכר ומבשלים עד לקבלת צבע קרמל חזק.
מורידים מהאש ומוסיפים 100 גר' מרגרינה + 100 מ"ל מים ומערבבים עד לקבלת מרקם דליל של קרמל.
לוקחים את תבנית השקעים: שמים בכל שקע 2-3 כפות קרמל + פרוסה מלאה (לא רק עיגול חלול) מהבצל, ומכסים בעיגול של בצק עלים.
אופים בתנור 20-30 דקות.
מוציאים מהתנור ומחלצים מהתבנית.
מניחים הפוך על הצלחת כשהבצק למטה והבצל למעלה.

מסדרים את הצלחת:
שמים את צלע הטלה החתוך (2-3 צלעות) לפי הגודל שרוצים.
מניחים ליד את טארט טאטן הבצל

שלף קייטרינג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר