חומרים ל-4 סועדים:
600 גרם בשר טלה טחון
1/2 בצל
1/4 צרור כוסברה
1/4 צרור נענע
1/4 צרור פטרוזיליה
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף כמון
1/2 כף פלפל שחור
מלח
4 פלפל אדום מתוק
1 חציל
שמן זית
שום קונפי
4 כפות שמנת מתוקה
עלי כוסברה
אופן הכנת הקציצות:
מכניסים לתוך קערה בשר טלה טחון, בצל קצוץ דק, כוסברה, נענע ופטרוזיליה קצוצה דק.
מתבלים (בפפריקה, כמון, פלפל ומלח), ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
יוצרים קציצות בגודל של כ- 90 גרם ליחידה.
מטגנים בשמן זית, כדקה מכל צד.
מכניסים לתנור למשך 5 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות.
אופן הכנת הפלפל:
מניחים בתבנית את הפלפלים, מזליפים שמן זית, ומכניסים לתנור ל-8 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות.
אופן הכנת קרם חצילים:
קולים את החציל על הגז עד לריכוך ומקלפים.
מכניסים למיקסר את החציל.
מוסיפים: מלח, פלפל, שום קונפי, ושמנת מתוקה.
מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
אופן הגשת המנה:
מניחים בקערה גדולה את קרם החצילים, עליו במרכז הצלחת את הפלפל האדום.
את הקציצות משפדים בשיפודים קטנים ומניחים מסביב לפלפל.
מסביב מפזרים עלי כוסברה.