חומרים:
3 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות 3 ס"מ
5 גזר חתוך למשולשים
4 שורש פטרוזיליה פרוס
4 ראש סלרי חתוך לקוביות 2 ס"מ
5 בצלים חתוכים לרבעים
4 גבעולי סלרי חתוך אצבעות
4 קישואים חתוך משולשים
250 מ"ל יין אדום
500 מ"ל נוזל ירקות
4 עלי פנה
3 כפות רסק עגבניות
10 שיני שום מעוכות
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
תימין, רוזמרין
אופן ההכנה:
בסיר עמוק מחממים שמן ומוסיפים אליו את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הבשר, מביאים לסגירה.
מוזגים את היין ממיסים משקעים .
מוסיפים את נוזל הירקות והתבלינים.
ומבשלים כשעה על אש נמוכה כשהמכסה סגור.
מוסיפים את שאר המוצרים ומבשלים עד לריכוך הירקות.
משפרים טעמים ומסיימים בישול.
טיפים לבישול:
מרגע הרתיחה מומלץ לבשל את הקדירה על אש נמוכה במשך 3 שעות לפחות.
מומלץ להשתמש בעשבי תיבול טריים.
ניתן לעשות "בוקה גרני" – זר עלי תיבול גם בבית: לוקחים עלי כרישה, תימין, פלפל אנגלי, רוזמרין ומרווה. קושרים את העשבים לזר ומוסיפים לקדרה.
בתום הבישול מסירים את הזר, וכך ניתן לקבל את מירב הטעמים בלי "לכלוך" הקדרה בעשבי תיבול.
"כרמים" במושב סגולה, 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"ש (ציר 4), טל. 08-8505859