שיפודי יקיטורי קטנים במבחר טעמים – לאפייה בתנור

חומרים: 300 גר' נתחי בשר או עוףשיפודי עץ קטניםתערובת עשבי תיבול (לפי טעמכם האישי – פטרוזיליה, כוסברה, רוזמרין)יין לבןתפוז סחוטתפוחי אדמה זעיריםשמן זיתרוזמרין טריטימיןגרגירי חרדלקצח קלויפלפל גרוס ומלח יםאופן ההכנה: בוחרים נתחי בשר או עוף לפי טעמכם האישי (חזה מולארד, חזה אווז, שייטל, פילה עגל סינטה וכו').את הנתחים חותכים לרצועות דקות וארוכות (את האווז, העוף והמולרד לעובי של כ- 1 ס"מ, ואילו את הבקר לעובי של 1/2 ס"מ). כל רצועה משפדים על שיפוד עץ ומשרים במרינדה של עשבי תיבול ויין לבן בניחוח הדרים במשך כמה שעות במקרר. את המרינדה מכינים מערבוב של חצי כוס מיץ תפוזים, חצי כוס יין לבן ועשבי תיבול קצוצים. את תפוחי האדמה הזעירים מכניסים לסיר מים רותחים עם 2 כפות מלח אטלנטיק ומבשלים כ-25 דקות עד שיתחילו להתרכך. מוציאים מהמים, מפזרים על תבנית תוך ערבוב עם שמן זית, רוזמרין, טימין, גרגירי חרדל, קצח קלוי מעט פלפל גרוס ומלח ים. מכניסים לתנור למשך 15 דקות. לאחר רבע שעה מצרפים לתנור את השיפודים שהוצאנו מהמרינדה ומרחנו במעט שמן זית. וממשיכים את הצלייה ב- 180 מעלות למשך 10 דקות נוספות. מסדרים על צלחת יפה ומזלפים על כל סוג בשר רוטב אחר לפי הטעם: ברביקיו, טריאקי, צ'ילי, חרדל דבש ואחרים. מומלץ להגיש לצד קונפיטורת עגבניות שרי וקונפי שום.שף רפאל כהן, בעלים ושף ראשי של מתחם האירועים "לוקא"

חומרים:
300 גר' נתחי בשר או עוף
שיפודי עץ קטנים
תערובת עשבי תיבול (לפי טעמכם האישי – פטרוזיליה, כוסברה, רוזמרין)
יין לבן
תפוז סחוט
תפוחי אדמה זעירים
שמן זית
רוזמרין טרי
טימין
גרגירי חרדל
קצח קלוי
פלפל גרוס ומלח ים

אופן ההכנה:
בוחרים נתחי בשר או עוף לפי טעמכם האישי (חזה מולארד, חזה אווז, שייטל, פילה עגל סינטה וכו').
את הנתחים חותכים לרצועות דקות וארוכות (את האווז, העוף והמולרד לעובי של כ- 1 ס"מ, ואילו את הבקר לעובי של 1/2 ס"מ).
כל רצועה משפדים על שיפוד עץ ומשרים במרינדה של עשבי תיבול ויין לבן בניחוח הדרים במשך כמה שעות במקרר.
את המרינדה מכינים מערבוב של חצי כוס מיץ תפוזים, חצי כוס יין לבן ועשבי תיבול קצוצים. את תפוחי האדמה הזעירים מכניסים לסיר מים רותחים עם 2 כפות מלח אטלנטיק ומבשלים כ-25 דקות עד שיתחילו להתרכך.
מוציאים מהמים, מפזרים על תבנית תוך ערבוב עם שמן זית, רוזמרין, טימין, גרגירי חרדל, קצח קלוי מעט פלפל גרוס ומלח ים.
מכניסים לתנור למשך 15 דקות.
לאחר רבע שעה מצרפים לתנור את השיפודים שהוצאנו מהמרינדה ומרחנו במעט שמן זית. וממשיכים את הצלייה ב- 180 מעלות למשך 10 דקות נוספות.
מסדרים על צלחת יפה ומזלפים על כל סוג בשר רוטב אחר לפי הטעם: ברביקיו, טריאקי, צ'ילי, חרדל דבש ואחרים.
מומלץ להגיש לצד קונפיטורת עגבניות שרי וקונפי שום.

שף רפאל כהן, בעלים ושף ראשי של מתחם האירועים "לוקא"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר