פאייה חיטה מלאה וצלעות טלה

חומרים:2 כוסות חיטה מלאה (להכנה בסוטאג' 28 ס"מ)200 גר' גזר גמדי קפוא2 יח' שורש פטרוזיליה טרי פרוס200 גר' נתחי פרגיות100 גר' אפונת שלג קצוצה גס2 גבעולי סלרי טרי קצוצים2 יחידות בצלצלי שלוט קצוצים2 פלפלים אדומים יבשים (מתוק או חריף אם אוהבים)1 עגבנייה טרייה חתוכה לקוביותשמן זיתתערובת תבלינים (גרדה של חצי אגוז מוסקט, כף זרעיי כוסברה, 1/2 כפית זרעי קימל, 1/2 כפית זרעי כמון – כותשים הכול לאבקה אחידה)4-5 צלעות טלה נקיות ומופרדות שהוכנסו למשרה למשך 4-5 שעות. משרה לצלעות:1/2 כוס יין אדום1/2 כוס ציר בשר1 בצל סגול קצוץ1 שן שום קצוצה2 עלי דפנהכפית פלפל אנגלי, כפית גרעיני כוסברה1 צ'ילי חריף קצוץכף סילאן או דבשאופן ההכנה: מטגנים את הירקות עם נתחי הפרגית במעט שמן זית.מוסיפים את החיטה לאחר השרייה של 4 שעות. מוסיפים את תערובת התבלינים וארבע כוסות נוזלים (ציר בשר או מים).מבשלים על אש קטנה כחצי שעה. פונים להכנת הצלעות: מוציאים מהמשרה.מפזרים מעל המחבת עם החיטה כך שהחיטה תהיה מכוסה. אם לא כיסינו הכול, ניתן להוסיף פרחי ברוקולי.מפזרים מעל כף מהמשרה.מכניסים הכול לתנור עם המחבת: בתחילה בחום גבוה למשך 10 דקות, ואז מנמיכים לחום בינוני-נמוך כ- 150 מעלות למשך 30 דקות נוספות. מגישים עם המחבת החמה ישירות לשולחן. שף רפאל כהן, בעלים ושף ראשי של מתחם האירועים "לוקא"

חומרים:
2 כוסות חיטה מלאה (להכנה בסוטאג' 28 ס"מ)
200 גר' גזר גמדי קפוא
2 יח' שורש פטרוזיליה טרי פרוס
200 גר' נתחי פרגיות
100 גר' אפונת שלג קצוצה גס
2 גבעולי סלרי טרי קצוצים
2 יחידות בצלצלי שלוט קצוצים
2 פלפלים אדומים יבשים (מתוק או חריף אם אוהבים)
1 עגבנייה טרייה חתוכה לקוביות
שמן זית
תערובת תבלינים (גרדה של חצי אגוז מוסקט, כף זרעיי כוסברה, 1/2 כפית זרעי קימל, 1/2 כפית זרעי כמון – כותשים הכול לאבקה אחידה)
4-5 צלעות טלה נקיות ומופרדות שהוכנסו למשרה למשך 4-5 שעות.
משרה לצלעות:
1/2 כוס יין אדום
1/2 כוס ציר בשר
1 בצל סגול קצוץ
1 שן שום קצוצה
2 עלי דפנה
כפית פלפל אנגלי, כפית גרעיני כוסברה
1 צ'ילי חריף קצוץ
כף סילאן או דבש

אופן ההכנה:
מטגנים את הירקות עם נתחי הפרגית במעט שמן זית.
מוסיפים את החיטה לאחר השרייה של 4 שעות.
מוסיפים את תערובת התבלינים וארבע כוסות נוזלים (ציר בשר או מים).
מבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
פונים להכנת הצלעות:
מוציאים מהמשרה.
מפזרים מעל המחבת עם החיטה כך שהחיטה תהיה מכוסה. אם לא כיסינו הכול, ניתן להוסיף פרחי ברוקולי.
מפזרים מעל כף מהמשרה.
מכניסים הכול לתנור עם המחבת: בתחילה בחום גבוה למשך 10 דקות, ואז מנמיכים לחום בינוני-נמוך כ- 150 מעלות למשך 30 דקות נוספות.
מגישים עם המחבת החמה ישירות לשולחן.

שף רפאל כהן, בעלים ושף ראשי של מתחם האירועים "לוקא"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר