מתכון ל-4 סועדים
חומרים לסינטה:
400 גרם סינטה בקר מיושנת
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית
אופן הכנת הסינטה:
ממליחים ומפלפלים את נתח הסינטה.
צורבים כחצי דקה מכל צד עם מעט שמן זית.
פורסים לפרוסות דקות.
חומרים לאיולי חרדל:
1 חלמון ביצה
1 שן שום
1 כפית חרדל
מלח
פלפל
1 כוס שמן זית
3 כפות חומץ בן יין לבן
אופן הכנת האיולי חרדל:
מערבבים בבלנדר את החלמון, שן השום, החרדל, המלח והפלפל.
מזליפים את שמן הזית לאט לאט עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את החומץ ומערבבים.
חומרים לצ'יפס ארטישוק ירושלמי:
2 ארטישוק ירושלמי חתוכים דק
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות דקות.
מטגנים בשמן עמוק כדקה.
הרכבת המנה:
יש להכין 3 עלים מסוגי חסות שונים.
מניחים את פרוסות הסינטה הצרובה בצלחת הגשה.
לצידה האיולי, צ'יפס ארטישוק ירושלמי ו-3 עלים מסוגי חסות שונות שטופות וקרועות לחתיכות גסות.
מסעדת Maraboo, בית עוז, אבא הלל 14, רמת גן