מצרכים:
1 ק"ג זנב שור (מבקשים מהקצב זנב שור ובפועל מקבלים זנב פרה – שגם הוא עושה את העבודה כיאות)
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
1 ראש סלרי חתוך לקוביות
100 גרם רסק עגבניות
2 בקבוקי יין אדום
4 ליטר ציר בקר/ מים
2 מסמרי ציפורן
4 עלי דפנה
4 פלפל אנגלי
2 גבעולי תימין
אופן ההכנה:
שמים את כל המצרכים בסיר גדול, מביאים לרתיחה ומורידים את החום לרמת פעפוע קל למשך כ- 3 שעות.
בתום 3 שעות בישול, מסננים הכול וממשיכים לאדות את הנוזלים בלבד כשעתיים נוספות עד לקבלת רוטב סמיך וטעים.
את זנב השור מפרידים מהירקות והתבלינים, ולאחר מכן מפרידים את בשר הזנב מהעצמות.
מוסיפים את הבשר מעל הפירה ויוצקים קצת מהרוטב. ניתן לקשט בפלפל אדום מטוגן.
שף חואן מסל – שף גורמה של גן האירועים White והבעלים של קייטרינג "קארמה"