אונטריב עם היינקן וירקות חורף

השף רפי כהן ממסעדת רפאל בשיתוף פעולה עם בירה היינקן: מציע מנה מבושלת בבירה: אונטריב עם היינקן וירקות חורף. מחיר המנה: 98 ₪ מצרכים ל- 6 מנות:1.5-2 ק"ג אונטריב בקר (או שפונדרה או צוואר) חתוך לנתחים 3X3 ס"מ2 ראשי סלרי קלוף וחתוך לרבעים6 לפתות קטנות קלופות וחצויות לשניים3 שורשי פטרוזליה קלופים וחצויים לשניים1 כרשה צעירה חתוכה למקטעים של 10 ס"מ2 גזרים קלופים וחתוכים6 שיני שוםכרוב ניצנים + אפונת גינה1.5 ליטר בירה הייניקן0.5 ליטר ציר עוף צח2 ענפי טימין2 עלי דפנה5 מסמרי רוזמריןשמן זיתמלח + פלפל שחור גרוסחמאה בסוף (לא חייבים)אופן ההכנה:משרים את נתחי הבשר בבירה למשך לילה או לשעתיים. מסננים ומנגבים היטב את נתחי הבשר – שומרים את הבירה.מחממים במחבת רחבה כ- ½ כוס שמן זית.מפלפלים וממליחים את נתחי הבשר וצולים אותם היטב מכל הצדדים עד לגוון שחום.מכניסים את נתחי הבשר לסיר רחב ועמוק. יוצקים מעל את הבירה וציר העוף, שום, טימין, רוזמרין, עלי דפנה, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים להבה.מכסים ומבשלים כשעתיים עד שלוש, מדי פעם "מנקים" קצף.מוסיפים את הירקות לפי הסדר: שורשים, לפת, גזר, כרשה, כרוב ניצנים ואפונה.ממשיכים לבשל ללא כיסוי עד אשר מתקבל רוטב עשיר וסמיך.מתקנים טעם.לפני ההגשה מוסיפים מעט חמאה קרה פנימה(לא חייבים) ומגישים.צילום: בועז לביא

השף רפי כהן ממסעדת רפאל בשיתוף פעולה עם בירה היינקן: מציע מנה מבושלת בבירה: אונטריב עם היינקן וירקות חורף. מחיר המנה: 98 ₪

מצרכים ל- 6 מנות:
1.5-2 ק"ג אונטריב בקר (או שפונדרה או צוואר) חתוך לנתחים 3X3 ס"מ
2 ראשי סלרי קלוף וחתוך לרבעים
6 לפתות קטנות קלופות וחצויות לשניים
3 שורשי פטרוזליה קלופים וחצויים לשניים
1 כרשה צעירה חתוכה למקטעים של 10 ס"מ
2 גזרים קלופים וחתוכים
6 שיני שום
כרוב ניצנים + אפונת גינה
1.5 ליטר בירה הייניקן
0.5 ליטר ציר עוף צח
2 ענפי טימין
2 עלי דפנה
5 מסמרי רוזמרין
שמן זית
מלח + פלפל שחור גרוס
חמאה בסוף (לא חייבים)

אופן ההכנה:
משרים את נתחי הבשר בבירה למשך לילה או לשעתיים.
מסננים ומנגבים היטב את נתחי הבשר – שומרים את הבירה.
מחממים במחבת רחבה כ- ½ כוס שמן זית.
מפלפלים וממליחים את נתחי הבשר וצולים אותם היטב מכל הצדדים עד לגוון שחום.
מכניסים את נתחי הבשר לסיר רחב ועמוק.
יוצקים מעל את הבירה וציר העוף, שום, טימין, רוזמרין, עלי דפנה, מלח ופלפל.
מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים להבה.
מכסים ומבשלים כשעתיים עד שלוש, מדי פעם "מנקים" קצף.
מוסיפים את הירקות לפי הסדר: שורשים, לפת, גזר, כרשה, כרוב ניצנים ואפונה.
ממשיכים לבשל ללא כיסוי עד אשר מתקבל רוטב עשיר וסמיך.
מתקנים טעם.
לפני ההגשה מוסיפים מעט חמאה קרה פנימה(לא חייבים) ומגישים.

צילום: בועז לביא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר