מרכיבים לרוטב ברביקיו מתקתק:
30 גרם שום
200 גרם פלפל אדום
40 גרם סוכר
25 גרם מלח
100 מ"ל חומץ בן יין
100 מ"ל רוטב ברביקיו
2 בצלים קצוצים
20 גרם חמאה
500 גרם פתיתים
800 מ"ל מים חמים
מלח פלפל
פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
מבשלים כ- 2 ק"ג צלעות בסיר עם מים למשך שעה וחצי שעתיים עד לריכוך הבשר.
מוציאים בעדינות כדי שהבשר לא יתפרק מהעצם.
מחלקים למנות של כ- 500 גרם.
מערבלים את השום, פלפל אדום, סוכר, מלח, חומץ בן יין ורוטב ברביקיו ביחד.
מחממים שמן סויה בסיר עד ש'מעשן'.
מוסיפים את תערובת התבלינים ומצמצמים קלות.
מטגנים את הבצל עם החמאה.
מוסיפים פתיתים ומים, מתבלנים עם מלח, פלפל.
מביאים לרתיחה.
מנמיכים לאש קטנה כ- 6 דקות.
מכבים ומשאירים מכוסה לעוד 6 דקות.