שקדי עגל על עדשים שחורות, ניוקי וחזה אווז מעושן בציר בקר וכמהין

חומרים והכנת העדשים:חותכים ריבועים קטנים של חצי ס"מ על חצי ס"מ מגזר גדול.חותכים בצל לריבועים של חצי ס"מ על חצי ס"מ.פורסים 2 גבעולי סלרי אמריקאי דק.חוצים כרישה לשניים לאורכה, וחצי אחד (רק החלק הלבן) פורסים דק.מאדים את הירקות עד קירמול.לא מוסיפים מלח.לוקחים 1/2 חזה אווז מעושן, חותכים לקוביות קטנות ומטגנים עם הירקות.מוסיפים כוס עדשים שחורות, כוס ציר בקר, כוס ציר עוף וכוס מים.מבשלים עד שהעדשים רכות. אם צריך, מוסיפים עוד ציר עוף.לאחר שהעדשים רכות, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, כף של מחית כמהין ומקררים.חומרים והכנת שקדי עגל:קונים שקדי עגל לבביים, משרים במים קרים ליום שלם במקרר ומנקים משומן.פורסים את השקדים לפרוסות של 1 ס"מ וצורבים במחבת רותחת (חריכה). מוסיפים מלח ים ופלפל שחור.לוקחים כוס עדשים, מוסיפים 1/2 כוס ציר בקר ו- 2 כפות חמאה. מבשלים עד הסמכת הרוטב.מוסיפים עבור כל סועד 5 ניוקי מעודנים, קנוי או ביתי (תמיד עדיף ביתי), עד שמתבשלים.מניחים העדשים עם הניוקי על צלחת, מניחים עליהם את שקדי העגל ומגישים.

חומרים והכנת העדשים:
חותכים ריבועים קטנים של חצי ס"מ על חצי ס"מ מגזר גדול.
חותכים בצל לריבועים של חצי ס"מ על חצי ס"מ.
פורסים 2 גבעולי סלרי אמריקאי דק.
חוצים כרישה לשניים לאורכה, וחצי אחד (רק החלק הלבן) פורסים דק.
מאדים את הירקות עד קירמול.
לא מוסיפים מלח.
לוקחים 1/2 חזה אווז מעושן, חותכים לקוביות קטנות ומטגנים עם הירקות.
מוסיפים כוס עדשים שחורות, כוס ציר בקר, כוס ציר עוף וכוס מים.
מבשלים עד שהעדשים רכות. אם צריך, מוסיפים עוד ציר עוף.
לאחר שהעדשים רכות, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, כף של מחית כמהין ומקררים.

חומרים והכנת שקדי עגל:
קונים שקדי עגל לבביים, משרים במים קרים ליום שלם במקרר ומנקים משומן.
פורסים את השקדים לפרוסות של 1 ס"מ וצורבים במחבת רותחת (חריכה).
מוסיפים מלח ים ופלפל שחור.
לוקחים כוס עדשים, מוסיפים 1/2 כוס ציר בקר ו- 2 כפות חמאה.
מבשלים עד הסמכת הרוטב.
מוסיפים עבור כל סועד 5 ניוקי מעודנים, קנוי או ביתי (תמיד עדיף ביתי), עד שמתבשלים.
מניחים העדשים עם הניוקי על צלחת, מניחים עליהם את שקדי העגל ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר