קבב על שיפוד בטטה

חומרים לבשר:½ ק"ג בשר טחון (ניתן לשלב 10% שומן כבש)1 כפית מלחקורט פלפל שחור גרוס1 בצל קטן (מגורד בפומפייה)2 כפות פטרוזיליה קצוצה½ כפית קינמון½ כפית פפריקה מתוקה2 ענפי תימין חומרים לבטטה: 1 בטטה בגודל בינונישמן זיתמלח גס סוכר חוםאופן ההכנה:הכנת הקבב: מערבבים את כל החומרים ביחד ויוצרים עיסה אחידה. מכניסים למקרר למשך כחצי שעה עד להתמזגות הטעמים.הכנת הבטטה: קולפים בטטה בינונית, ופורסים אותה לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. חותכים את הפרוסות למקלות, מתבלים בשמן זית, מלח גס ומעט סוכר חום. מכניסים לתנור למשך 16-18 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות.(מקלות הבטטה ישמשו אותנו בהמשך כשיפוד).הרכבת המנה: לוקחים כ- 100 גרם בשר ויוצרים כמעין תיבה. מניחים במרכז את שיפוד הבטטה, מקפלים ומהדקים (הקפידו שקצוות הבטטה יבלטו משני הצדדים באורך של כ-1/2 ס"מ). צולים את השיפוד על גריל פחמים או מחבת ברזל.אופן ההגשה: ניתן להגיש בליווי רוטב צ'ימיצ'ורי, המורכב משמן זית, עשבי תיבול ומיץ לימון."כרמים" במושב סגולה – 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"ש (4) טל. 08-8505859

חומרים לבשר:
½ ק"ג בשר טחון (ניתן לשלב 10% שומן כבש)
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
1 בצל קטן (מגורד בפומפייה)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
½ כפית קינמון
½ כפית פפריקה מתוקה
2 ענפי תימין

חומרים לבטטה:
1 בטטה בגודל בינוני
שמן זית
מלח גס
סוכר חום

אופן ההכנה:
הכנת הקבב:
מערבבים את כל החומרים ביחד ויוצרים עיסה אחידה.
מכניסים למקרר למשך כחצי שעה עד להתמזגות הטעמים.

הכנת הבטטה:
קולפים בטטה בינונית, ופורסים אותה לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.
חותכים את הפרוסות למקלות, מתבלים בשמן זית, מלח גס ומעט סוכר חום.
מכניסים לתנור למשך 16-18 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות.
(מקלות הבטטה ישמשו אותנו בהמשך כשיפוד).

הרכבת המנה:
לוקחים כ- 100 גרם בשר ויוצרים כמעין תיבה.
מניחים במרכז את שיפוד הבטטה, מקפלים ומהדקים (הקפידו שקצוות הבטטה יבלטו משני הצדדים באורך של כ-1/2 ס"מ).
צולים את השיפוד על גריל פחמים או מחבת ברזל.

אופן ההגשה:
ניתן להגיש בליווי רוטב צ'ימיצ'ורי, המורכב משמן זית, עשבי תיבול ומיץ לימון.

"כרמים" במושב סגולה – 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"ש (4)
טל. 08-8505859

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר