חומרים לבשר:
½ ק"ג בשר טחון (ניתן לשלב 10% שומן כבש)
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
1 בצל קטן (מגורד בפומפייה)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
½ כפית קינמון
½ כפית פפריקה מתוקה
2 ענפי תימין
חומרים לבטטה:
1 בטטה בגודל בינוני
שמן זית
מלח גס
סוכר חום
אופן ההכנה:
הכנת הקבב:
מערבבים את כל החומרים ביחד ויוצרים עיסה אחידה.
מכניסים למקרר למשך כחצי שעה עד להתמזגות הטעמים.
הכנת הבטטה:
קולפים בטטה בינונית, ופורסים אותה לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.
חותכים את הפרוסות למקלות, מתבלים בשמן זית, מלח גס ומעט סוכר חום.
מכניסים לתנור למשך 16-18 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות.
(מקלות הבטטה ישמשו אותנו בהמשך כשיפוד).
הרכבת המנה:
לוקחים כ- 100 גרם בשר ויוצרים כמעין תיבה.
מניחים במרכז את שיפוד הבטטה, מקפלים ומהדקים (הקפידו שקצוות הבטטה יבלטו משני הצדדים באורך של כ-1/2 ס"מ).
צולים את השיפוד על גריל פחמים או מחבת ברזל.
אופן ההגשה:
ניתן להגיש בליווי רוטב צ'ימיצ'ורי, המורכב משמן זית, עשבי תיבול ומיץ לימון.
"כרמים" במושב סגולה – 8 ק"מ דרומית לצומת קסטינה, על כביש ת"א-ב"ש (4)
טל. 08-8505859