ניתן ומומלץ להכין גם מנתחים סינטה (סירליון), שייטל (RUMP)
מתכון להכנת 2 סטייקים
רכיבים:
2 פרוסות סטייק אנטריקוט טרי "אדום אדום" (250-300 גר' כל אחת)
רכיבים למרינדה:
1/2 כוס קולה
4 כפות גדושות קטשופ טבעי או חריף
1 כפית סוכר
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 שן שום גדולה כתושה
אופן ההכנה:
זמן הכנה לפני בישול 5 דקות, זמן טיגון או
צלייה בהתאם למידת ההכנה הרצויה.
מערבבים את כל רכיבי המרינדה לתערובת אחידה.
טובלים את הסטייקים במרינדה משני הצדדים, ומשרים למשך שעה אחת לפחות.
לטיגון: מוזגים כ- 2 כפות שמן למחבת חם (רצוי במחבת עם תחתית עבה).
מטגנים למידת ההכנה הרצויה.
לצלייה על האש: מניחים את הסטייק על גבי הרשת וצולים עד לדרגת ההכנה הרצויה.
במהלך הצלייה הופכים את הסטייק מצד לצד מספר פעמים.
חשוב לשמור על מידת חום בינונית נמוכה.
בוזקים מעט מלח גס מעל הסטייק מייד בתום הצלייה/טיגון.