קבב טלה על מצע חציל בלאדי וטחינה ירוקה

חומרים לקבב:800 ג"ר בשר כתף כבש טחון.200 ג"ר שומן כבש טחון.צרור של פטרוזיליה קצוצה דקצרור עלי נענע קצוצים דק1 כף כמוןמלח+פלפללטחינה:1 כוס טחינה גולמית1 מיץ מלימון טריצרור פטרוזיליהצרור כוסברה2 שיני שום טרי מגורדים בפומפייה.מלח1 חציל בלאדי.אופן ההכנה:מערבבים היטב את כל מרכיבי הקבב.מעסים את הכול לקציצה אחת גדולה. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.משמנים את הידיים בשמן זית ומגלגלים קציצות של 80 ג"ר כל אחת.מחממים מחבת עם מעט שמן וצורבים את הקבב משני הצדדים.מוציאים לתבנית אפיהמחממים תנור לכ-200 מעלות ומכניסים לתנור ל- 15-20 דקות (לא מומלץ לבשל את הקבב מעל לדרגת צלייה מדיום).מעבירים לבלנדר או למג'ימיקס את כל מרכיבי הטחינה.מוסיפים מעט מים קרים וטוחנים עד לקבלת מרקם ירוק וחלק.מוסיפים כל פעם עוד מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.שורפים את החציל על הגז או בתנור בחום גבוה עד שיהיה רך ומבושל. מקררים ומקלפים.אופן ההגשה:מניחים את החציל במרכז הצלחת.מסדרים עליו את הקבבונים.יוצקים מעל את הטחינה הירוקה . מומלץ לקשט בעירית קצוצה.מסעדת "צ'מפיונס" CHAMPION'S, מלון "כפר המכביה" רמת גן

חומרים לקבב:
800 ג"ר בשר כתף כבש טחון.
200 ג"ר שומן כבש טחון.
צרור של פטרוזיליה קצוצה דק
צרור עלי נענע קצוצים דק
1 כף כמון
מלח+פלפל

לטחינה:
1 כוס טחינה גולמית
1 מיץ מלימון טרי
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
2 שיני שום טרי מגורדים בפומפייה.
מלח
1 חציל בלאדי.

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל מרכיבי הקבב.
מעסים את הכול לקציצה אחת גדולה.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.
משמנים את הידיים בשמן זית ומגלגלים קציצות של 80 ג"ר כל אחת.
מחממים מחבת עם מעט שמן וצורבים את הקבב משני הצדדים.
מוציאים לתבנית אפיה
מחממים תנור לכ-200 מעלות ומכניסים לתנור ל- 15-20 דקות (לא מומלץ לבשל את הקבב מעל לדרגת צלייה מדיום).
מעבירים לבלנדר או למג'ימיקס את כל מרכיבי הטחינה.
מוסיפים מעט מים קרים וטוחנים עד לקבלת מרקם ירוק וחלק.
מוסיפים כל פעם עוד מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
שורפים את החציל על הגז או בתנור בחום גבוה עד שיהיה רך ומבושל.
מקררים ומקלפים.

אופן ההגשה:
מניחים את החציל במרכז הצלחת.
מסדרים עליו את הקבבונים.
יוצקים מעל את הטחינה הירוקה .
מומלץ לקשט בעירית קצוצה.

מסעדת "צ'מפיונס" CHAMPION'S, מלון "כפר המכביה" רמת גן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר