חומרים ל- 4 סועדים:
400 גרם שייטל חתוך לנתחים
פלפל שחור
2 כפות שמן זית
מלח גס ומלח רגיל
200 גרם גרגרי חומוס מבושלים
מיץ מ-1/2 לימון
2 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות
1 בצל ירוק, חתוך לרצועות דקות
6 גבעולי פטרוזיליה – רק את העלים
1 כף אריסה
1 כף כמון
אופן ההכנה:
מתבלים את השייטל בפלפל שחור ומעט שמן זית.
צורבים על מחבת חמה דקה מכל צד, ומתבלים במלח גס.
טוחנים חצי מכמות החומוס המבושל עד לקבלת מרקם גס.
מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.
שמים בקערה נפרדת את יתרת החומוס, הפלפל האדום הקלוי, הבצל הירוק, הפטרוזיליה, האריסה, הכמון ושמן הזית.
מתבלים במיץ לימון ומלח.
במרכז הקערה מסדרים את גרגרי החומוס המתובלים.
מניחים מעל את שיפוד השייטל הצרוב.