קרבונאד בקר בלגי (קדירת בקר בבירה)

מצרכים:1.5 ק"ג כתף בקר מספר 52 בצלים פרוסים20 בצלצלי פנינה2 בקבוקי בירה לבנה עדינה (לא מרה מדי)2 כוסות ציר בקרשני ענפי טימיןעלה דפנה4 תפוחי אדמה3 גבעולי פטרוזיליהמלח, פלפל לבן3 כפות שמן ניטראליאופן ההכנה:חותכים את כתף הבקר לקוביות גדולות של כ- 5 ס"מ.מתבלים במלח ובפלפל.בסיר רחב מחממים את השמן ומשחימים בו את הבשר מכל צדדיו.מסירים את השמן ומוספים את הבצל הפרוס.מוסיפים לבשל עם הבשר כדקה ומוסיפים את הבירה.מביאים לרתיחה ומוסיפים את ציר הבקר. מוסיפים את הטימין, הדפנה והפטרוזיליה ומכסים.מבשלים על אש קטנה או בתנור 1.5 שעות ומוסיפים את תפוחי האדמה. מוסיפים לבשל 1-1.5 שעות. מקלפים את בצלצלי הפנינה, משחימים במעט חמאה ומוסיפים לתבשיל כ-30 דקות לפני שמוכן.שף מאיר דנון הוא מנהל בית הספר הגבוה לקולינאריה – "בישולים"צילום: שירן כרמל

מצרכים:1.5 ק"ג כתף בקר מספר 5
2 בצלים פרוסים
20 בצלצלי פנינה
2 בקבוקי בירה לבנה עדינה (לא מרה מדי)
2 כוסות ציר בקר
שני ענפי טימין
עלה דפנה
4 תפוחי אדמה
3 גבעולי פטרוזיליה
מלח, פלפל לבן
3 כפות שמן ניטראלי

אופן ההכנה:
חותכים את כתף הבקר לקוביות גדולות של כ- 5 ס"מ.
מתבלים במלח ובפלפל.
בסיר רחב מחממים את השמן ומשחימים בו את הבשר מכל צדדיו.
מסירים את השמן ומוספים את הבצל הפרוס.
מוסיפים לבשל עם הבשר כדקה ומוסיפים את הבירה.
מביאים לרתיחה ומוסיפים את ציר הבקר.
מוסיפים את הטימין, הדפנה והפטרוזיליה ומכסים.
מבשלים על אש קטנה או בתנור 1.5 שעות ומוסיפים את תפוחי האדמה.
מוסיפים לבשל 1-1.5 שעות.
מקלפים את בצלצלי הפנינה, משחימים במעט חמאה ומוסיפים לתבשיל כ-30 דקות לפני שמוכן.

שף מאיר דנון הוא מנהל בית הספר הגבוה לקולינאריה – "בישולים"
צילום: שירן כרמל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר