צלי בשר – מתכון בסיסי

חומרים ואופן ההכנה:מטגנים בסיר גדול 2 בצלים חתוכים לקוביות (ניתן להוסיף גם גזר , סלרי וירקות שורש אחרים). כשהבצל מושחם מניחים את נתח בשר הצלי ומשחימים היטב משני צדדיו (כ- 10 דקות מכל צד).מוציאים את הנתח ומניחים בצד.מוסיפים את נוזלי הבישול והתבלינים: יין יבש , ציר בקר (עדיף) או מרק או מים, פלפל, מלח, עלי דפנה, פלפל אנגל,י שום ומעט סוכר.מביאים לרתיחה. מחזירים את הנתח לסיר ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי עד לריכוכו. מפעם לפעם הופכים את הנתח ומוודאים שיש נוזלים בסיר.לאחר שהבשר התרכך מניחים להתקרר – רצוי במשך לילה, במקרר.פורסים לפרוסות כשהנתח קר. ניתן לחמם בנוזלי הבישול או לעבותם לרוטב על ידי צמצום הנוזלים, והוספה של שמנת וחלמונים או חמאה. כצל'ה,  מרכז שרונה כפ"ס 09-7401091

חומרים ואופן ההכנה:
מטגנים בסיר גדול 2 בצלים חתוכים לקוביות (ניתן להוסיף גם גזר , סלרי וירקות שורש אחרים).
כשהבצל מושחם מניחים את נתח בשר הצלי ומשחימים היטב משני צדדיו (כ- 10 דקות מכל צד).
מוציאים את הנתח ומניחים בצד.
מוסיפים את נוזלי הבישול והתבלינים: יין יבש , ציר בקר (עדיף) או מרק או מים,
פלפל, מלח, עלי דפנה, פלפל אנגל,י שום ומעט סוכר.
מביאים לרתיחה.
מחזירים את הנתח לסיר ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי עד לריכוכו.
מפעם לפעם הופכים את הנתח ומוודאים שיש נוזלים בסיר.
לאחר שהבשר התרכך מניחים להתקרר – רצוי במשך לילה, במקרר.
פורסים לפרוסות כשהנתח קר.
ניתן לחמם בנוזלי הבישול או לעבותם לרוטב על ידי צמצום הנוזלים, והוספה של שמנת וחלמונים או חמאה.

כצל'ה,  מרכז שרונה כפ"ס 09-7401091

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר