מרכיבים
למלית
140 גרם שפונדרה
140 גרם שייטל
140 גרם כבש פלדה
60 גרם בצל
20 גרם שום פרוס
100 גרם חציל
0.6 גרם מלח
0.15 גרם פלפל
2 גרם בהרט
20 גרם צנוברים קלויים
2 פיתות דרוזיות
אופן הכנה
את כל מרכיבי הבשר טוחנים יחד במטחנת בשר.
חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים עם השום עד להזהבה.
את הבשר שטחנו מוסיפים למחבת וממשיכים לטגן ל- 10 דקות נוספות.
במקביל מקלפים את החציל וחותכים לקוביות.
מטגנים בנפרד בשמן עמוק.
כשהחציל מקבל צבע שחום מוסיפים אותו לתערובת וממשיכים לטגן 10 דקות נוספות. מתבלים (במלח, פלפל ובהרט) מערבבים טועמים ומשלימים תיבול.
מוסיפים צנוברים למשך 20 שניות נוספות. מקררים.
את הפיתה חותכים ל- 6 סלייסים (משולשים).
מניחים את המלית במרכז הסלייס. (30 גרם בערך מילוי לכל חתיכה) מגלגלים מהקצה הדק עד לקצה הרחב של הפיתה.
סוגרים היטב ומגישים לצד טחינה.