חומרים לפילה [4 מנות]:
4 נתחי פילה בקר במשקל 200 גרם כל אחד.
1 שן שום קצוצה
2 גבעולי תימין קצוצים
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
חומרים למילוי:
3 פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות
6 פטריות ירדן חתוכות לרצועות
6 פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
½ בצל קלוף וחתוך לרצועות דקות
4 כפות שמן זית
100 גרם עלי תרד צעירים שטופים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
הכנה הפילה:
מתבלים את נתחי הפילה במלח, פלפל, תימין, שום ושמן זית.
צולים במחבת פסים במשך כ-3 דקות מכל צד.
מוציאים ומניחים במגש אפייה.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מכניסים את הפילה לצלייה של 10 דקות – זכרו כי המידה המומלצת בפילה בקר היא מדיום, לא יותר.
הכנת הפטריות:
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את פרוסות הבצל והשום.
מוסיפים את עלי התרד ושאר הפטריות.
מקפיצים במשך 5-4 דקות נוספות – עד שהפטריות מקבלות גוון זהוב.
מסירים מהאש ומגישים עם נתח פילה הבקר.
Olive Leaf בשרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, טל.03-5219300
צילום דן פרץ