ספיחה – בשר טלה קצוץ עם שום, פלפל חריף ועגבניות

ספיחה – בשר טלה קצוץ עם שום, פלפל חריף ועגבניות. מוגש על פיתה ביתית ואיולי לימון כבוש.מצרכים לבשר:800 גר' בשר טלה קצוץ1 פלפל חריף ירוק טחון2 עגבניות מגוררות דק בפומפייה2 כפות רסק עגבניותמלחמצרכים לבצק: 2 כוסות קמח25 גר' שמרים5 כפות שמן זיתקורט מלחקורט סוכרמים לפי הצורךאופן הכנת הבצק: מערבבים קמח סוכר, מלח ויוצרים גומה.מוסיפים אל הגומה מעט מים פושרים ואליהם את השמרים.בוחשים את המים בגומה עד שהשמרים מתמוססים.מערבבים עם הקמח ומוסיפים מים פושרים בהדרגה. יש ללוש עד קבלת בצק אחיד ורך.מכסים את הבצק במגבת או בניילון עד להתפחה במשך כ- 30 דקות. לאחר התפחה צריך ללוש את הבצק כ- 4 דקות נוספות.כעת ניתן לחלקו לכדורים בגודל הרצוי.פותחים בעזרת הידיים את הבצק ויוצרים מיני פיתה.אופן הכנת המנה:מערבבים את כל המצרכים ביחד להתמזגות הטעמים ואיחוד הבשר עם התבלינים.פותחים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ.בעזרת מקדד יוצרים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ . ממלאים בבשר במרכז הבצק, ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 10 דקות או עד שהבצק הופך לזהוב.אפשר להגיש עם איולי לימון כבוש לצד עגבניות קצוצות עם מעט לימון ושמן זית.צילום טל אגסי

ספיחה – בשר טלה קצוץ עם שום, פלפל חריף ועגבניות.
מוגש על פיתה ביתית ואיולי לימון כבוש.

מצרכים לבשר:
800 גר' בשר טלה קצוץ
1 פלפל חריף ירוק טחון
2 עגבניות מגוררות דק בפומפייה
2 כפות רסק עגבניות
מלח

מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח
25 גר' שמרים
5 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט סוכר
מים לפי הצורך

אופן הכנת הבצק:
מערבבים קמח סוכר, מלח ויוצרים גומה.
מוסיפים אל הגומה מעט מים פושרים ואליהם את השמרים.
בוחשים את המים בגומה עד שהשמרים מתמוססים.
מערבבים עם הקמח ומוסיפים מים פושרים בהדרגה.
יש ללוש עד קבלת בצק אחיד ורך.
מכסים את הבצק במגבת או בניילון עד להתפחה במשך כ- 30 דקות.
לאחר התפחה צריך ללוש את הבצק כ- 4 דקות נוספות.
כעת ניתן לחלקו לכדורים בגודל הרצוי.
פותחים בעזרת הידיים את הבצק ויוצרים מיני פיתה.

אופן הכנת המנה:
מערבבים את כל המצרכים ביחד להתמזגות הטעמים ואיחוד הבשר עם התבלינים.
פותחים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ.
בעזרת מקדד יוצרים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ .
ממלאים בבשר במרכז הבצק, ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 10 דקות או עד שהבצק הופך לזהוב.
אפשר להגיש עם איולי לימון כבוש לצד עגבניות קצוצות עם מעט לימון ושמן זית.

צילום טל אגסי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר