פג'ואדה

חומרים ל- 4 מנות:500 גרם שעועית שחורה מושרית במים 1 ק"ג בשר בקר מס' 8 חתוך לקוביות גסות 5 יח' בצל חתוך גס 4 יח' גזר חתוך גס 10 שיני שום שלמות 3 כפות רסק עגבניות 1 כוס יין אדום 3 ענפי תימין צרור כוסברה קצוצה מלח פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה חצי כוס שמן זית 2 ליטר ציר בקר (מים)אופן ההכנה:את השעועית מבשלים במים עד לריכוך ומסננים.מחממים סיר עם שמן זית וצורבים את הבשר היטב.מוציאים את הבשר ומטגנים את הבצל הגזר והשום כשתי דקות.מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ופפריקה.יוצקים את היין פנימה, מביאים לרתיחה ומוסיפים את ציר הבקר.מביאים לרתיחה נוספת, מכניסים את ענפי התימין ומנמיכים את האש.מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי או עד לריכוך הבשר.מוסיפים את השעועית והכוסברה, ומבשלים על אש נמוכה 40 דקות נוספות. משלימים טעם במידת הצורך.הגשה: מגישים עם אורז לבן מתחת.מפזרים עשבי תיבול טריים מעל. מסעדת "לונה", ככר החאן 1 בעיר העתיקה באשקלון, טל. 08- 6722220צילום דן פרץ

חומרים ל- 4 מנות:
500 גרם שעועית שחורה מושרית במים
1 ק"ג בשר בקר מס' 8 חתוך לקוביות גסות
5 יח' בצל חתוך גס
4 יח' גזר חתוך גס
10 שיני שום שלמות
3 כפות רסק עגבניות
1 כוס יין אדום
3 ענפי תימין
צרור כוסברה קצוצה
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
חצי כוס שמן זית
2 ליטר ציר בקר (מים)

אופן ההכנה:
את השעועית מבשלים במים עד לריכוך ומסננים.
מחממים סיר עם שמן זית וצורבים את הבשר היטב.
מוציאים את הבשר ומטגנים את הבצל הגזר והשום כשתי דקות.
מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ופפריקה.
יוצקים את היין פנימה, מביאים לרתיחה ומוסיפים את ציר הבקר.
מביאים לרתיחה נוספת, מכניסים את ענפי התימין ומנמיכים את האש.
מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי או עד לריכוך הבשר.
מוסיפים את השעועית והכוסברה, ומבשלים על אש נמוכה 40 דקות נוספות.
משלימים טעם במידת הצורך.

הגשה:
מגישים עם אורז לבן מתחת.
מפזרים עשבי תיבול טריים מעל.

מסעדת "לונה", ככר החאן 1 בעיר העתיקה באשקלון, טל. 08- 6722220

צילום דן פרץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר