תבשיל קציצות טלה בעלי מנגולד, גרגירי חומוס וארטישוק ירושלמי

לארבעה סועדים מצרכים לקציצות:600 גרם מכסה טלה טחון 100 גרם בשר בקר טחוןצרור פטרוזיליה קצוץ דק2 בצלים קצוצים דק4 פרוסות לחם לבן שהושר במים ונסחטומלח ופלפל לפי הטעםקורט בהרט חצי כוס שמן זית מצרכים לתבשיל ארטישוק ירושלמי :10 יחידות ארטישוק ירושלמי גדול (מקולף)1 יחידות עליי מנגולד חתוך גס150 גרם גרגירי חומוס (מושרים במים) יום לפני, ולבשל עד ריכוך3 בצלים חתוך לרצועות דקות2 שיני שום קצוצות2 ליטר ציר טלהכורכום – להוסיף בעדינות לפי צבע וטעםמלח ופלפל לפי הטעםכמון טחון לפי טעםקמצוץ של זעפרן100 גרם פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה:מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה. כדאי לטעום את התערובת ולתבל לפי הטעם.יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים במקרר למשך חצי שעה. פונים להכנת התבשיל:מקפיצים קלות בסיר את הבצל והשום, עד להזהבה קלה. מוסיפים את הארטישוק ועליי המנגולד וממשיכים לערבב עד שהירקות מתחילים להזהיב. מוסיפים את ציר הטלה, גרגירי החומוס, התבלינים והזעפרן.מביאים לרתיחה ולריכוך הארטישוק (לא לרכך עד הסוף).מכניסים את הקציצות לתוך הסיר.מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה למשך חצי שעה עד 40 דקות.מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה.מגישים בצלחת עמוקה.

לארבעה סועדים

מצרכים לקציצות:
600 גרם מכסה טלה טחון
100 גרם בשר בקר טחון
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
2 בצלים קצוצים דק
4 פרוסות לחם לבן שהושר במים ונסחטו
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט בהרט
חצי כוס שמן זית

מצרכים לתבשיל ארטישוק ירושלמי :
10 יחידות ארטישוק ירושלמי גדול (מקולף)
1 יחידות עליי מנגולד חתוך גס
150 גרם גרגירי חומוס (מושרים במים) יום לפני, ולבשל עד ריכוך
3 בצלים חתוך לרצועות דקות
2 שיני שום קצוצות
2 ליטר ציר טלה
כורכום – להוסיף בעדינות לפי צבע וטעם
מלח ופלפל לפי הטעם
כמון טחון לפי טעם
קמצוץ של זעפרן
100 גרם פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה.
כדאי לטעום את התערובת ולתבל לפי הטעם.
יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים במקרר למשך חצי שעה.
פונים להכנת התבשיל:
מקפיצים קלות בסיר את הבצל והשום, עד להזהבה קלה.
מוסיפים את הארטישוק ועליי המנגולד וממשיכים לערבב עד שהירקות מתחילים להזהיב.
מוסיפים את ציר הטלה, גרגירי החומוס, התבלינים והזעפרן.
מביאים לרתיחה ולריכוך הארטישוק (לא לרכך עד הסוף).
מכניסים את הקציצות לתוך הסיר.
מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה למשך חצי שעה עד 40 דקות.
מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה.
מגישים בצלחת עמוקה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר