אנטרקוט "אייזן" צלוי בתנור עם רוזמרין וסילאן

מרכיבים:נתח בשר אנטרקוט טרי מיושן – 2 ק"ג2 כפות שמן זיתחצי כוס סילאןחצי כוס יין אדוםפלפל שחור גרוס גסמלח בישול גספפריקהכמוןכמה ענפי רוזמרין לבישול ולקישוט5 שיני שוםכוס מיםאופן ההכנה:סוגרים את נתח הבשר בטיגון קל בסיר עם שמן זית, כדקה מכל צד (גם הצדדים). בוזקים לשמן הרותח גם את השום ואת התבלינים.מוסיפים את היין, הסילאן והמים (כך שנתח הבשר כמעט יכוסה כולו בנוזלים).מביאים לרתיחה ומורידים מעט את האש לבישול בסיר סגור למשך כ- 15- 20 דקות, באמצע הופכים את נתח הבשר. מכינים תבנית עם נייר כסף כפול.מעבירים את נתח הבשר לתבנית, מוסיפים מעט מהנוזלים ועוטפים אותו עם נייר הכסף העליון. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך שעה. מוציאים את התבנית, פותחים את נייר הכסף, בוזקים עוד מהנוזלים.ניתן להוסיף לתבנית בשלב זה תפוחי אדמה קטנים שטופים אך לא קלופים (יוצרים עליהם איקס בעומק חצי תפו"א) וחצילונים קטנים פרוסים לאורך.מפזרים עליהם פפריקה. מחזירים לתנור לעוד 45 דקות בחום של 200 מעלות. מוציאים, מניחים על השיש להתקרר ופורסים פרוסות בעובי של כ- 2 ס"מ. ניתן להגיש עם רוטב טריאקי בטמפרטורת החדר. 

מרכיבים:
נתח בשר אנטרקוט טרי מיושן – 2 ק"ג
2 כפות שמן זית
חצי כוס סילאן
חצי כוס יין אדום
פלפל שחור גרוס גס
מלח בישול גס
פפריקה
כמון
כמה ענפי רוזמרין לבישול ולקישוט
5 שיני שום
כוס מים

אופן ההכנה:
סוגרים את נתח הבשר בטיגון קל בסיר עם שמן זית, כדקה מכל צד (גם הצדדים). בוזקים לשמן הרותח גם את השום ואת התבלינים.
מוסיפים את היין, הסילאן והמים (כך שנתח הבשר כמעט יכוסה כולו בנוזלים).
מביאים לרתיחה ומורידים מעט את האש לבישול בסיר סגור למשך כ- 15- 20 דקות, באמצע הופכים את נתח הבשר.
מכינים תבנית עם נייר כסף כפול.
מעבירים את נתח הבשר לתבנית, מוסיפים מעט מהנוזלים ועוטפים אותו עם נייר הכסף העליון.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך שעה.
מוציאים את התבנית, פותחים את נייר הכסף, בוזקים עוד מהנוזלים.
ניתן להוסיף לתבנית בשלב זה תפוחי אדמה קטנים שטופים אך לא קלופים (יוצרים עליהם איקס בעומק חצי תפו"א) וחצילונים קטנים פרוסים לאורך.
מפזרים עליהם פפריקה.
מחזירים לתנור לעוד 45 דקות בחום של 200 מעלות.
מוציאים, מניחים על השיש להתקרר ופורסים פרוסות בעובי של כ- 2 ס"מ.
ניתן להגיש עם רוטב טריאקי בטמפרטורת החדר. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר