מצרכים:
נתח אווזית עגל במשקל 1.2 ק"ג
למשרה/מרינדה:
3 כפות חרדל דיז'ון חלק או גרגרים
3 כפות דבש
1/2 כוס שמן זית
3 ענפיט טימין
3 שיני שום פרוסות
מלח פלפל גרוס
1/3 כוס יין אדום
3 כפות רוטב בר בי קיו
1 ק"ג תפוחי אדמה צעירים
2 בצלים אדומים קלופים חתוכים ל- 6
ראש שום חצוי
4 כפות שמן זית
ענף רוזמרין
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה.
מושחים את הנתח במשרה.
מתבלים את תפוחי האדמה ומניחים בסיר עמוק.
מניחים מעל את הנתח המתובל.
מכסים במכסה אטום.
צולים 4 – 5 שעות בתנור מחומם ל- 155 מעלות.
בודקים את רכותו של הבשר, ואם לא נימוח ממשיכים בצלייה איטית.
הגשה:
מניחים בצלחת הגשה את תפוחי האדמה ולצידם את הנתח.
פורסים ליד השולחן.
צילום דניאל לילה