כתף טלה צלויה בקפה ותמרים על כרוב לבן צלוי

מצרכים:כתף טלה שמן זית מלח פלפל שחור גרוס טימין 2 גזרים פרוסים גס 2 בצלים פרוסים גס שום חצוי ענפי טימין למרינדה:כוס יין אדום מתוק של קידוש1/2 כוס מים 2 כפיות נס קפה3 כפות מחית תמרים 5 תרמילי הל מקל קינמון לכרוב: כרוב חתוך לריבועים של 5 ס"מ על 5 ס"מ שמן זית סוכר חום מלח פלפל גרוסאופן ההכנה:מעסים את השוק בשמן הזית והתבלינים ומניחים על הירקות לצלייה. מחממים את כל חומרי המשרה בסיר עד להמסת כל החומרים.מחממים מראש תנור ל- 250 מעלות. וצולים את השוק 1/4 שעה.מורידים את חום התנור ל- 180 מעלות וצולים עוד כשעה.לקראת סיום התהליך מושחים מהמשרה על הנתח הצלוי פעמיים – שלוש. את הכרוב מניחים על תבנית צליה ומעל יוצקים בשפע שמן זית, ומעל מפזרים את חומרי הטעם.הופכים את הכרוב לספיחת טעמים לכל צדיו.צולים בחום של 200 מעלות לריכוך והשחמה .הגשה:מניחים בכלי ההגשה את הירקות, מעליהם את שוק הטלה, ולצידו הכרוב הצלוי.מחממים את המשרה ומזרזפים מעל. צילום דניאל לילה

מצרכים:
כתף טלה
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
טימין
2 גזרים פרוסים גס
2 בצלים פרוסים גס
שום חצוי
ענפי טימין

למרינדה:
כוס יין אדום מתוק של קידוש
1/2 כוס מים
2 כפיות נס קפה
3 כפות מחית תמרים
5 תרמילי הל
מקל קינמון

לכרוב:
כרוב חתוך לריבועים של 5 ס"מ על 5 ס"מ
שמן זית
סוכר חום
מלח
פלפל גרוס

אופן ההכנה:
מעסים את השוק בשמן הזית והתבלינים ומניחים על הירקות לצלייה.
מחממים את כל חומרי המשרה בסיר עד להמסת כל החומרים.
מחממים מראש תנור ל- 250 מעלות. וצולים את השוק 1/4 שעה.
מורידים את חום התנור ל- 180 מעלות וצולים עוד כשעה.
לקראת סיום התהליך מושחים מהמשרה על הנתח הצלוי פעמיים – שלוש.
את הכרוב מניחים על תבנית צליה ומעל יוצקים בשפע שמן זית, ומעל מפזרים את חומרי הטעם.
הופכים את הכרוב לספיחת טעמים לכל צדיו.
צולים בחום של 200 מעלות לריכוך והשחמה .

הגשה:
מניחים בכלי ההגשה את הירקות, מעליהם את שוק הטלה, ולצידו הכרוב הצלוי.
מחממים את המשרה ומזרזפים מעל.
 

צילום דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר