מצרכים:
כתף טלה
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
טימין
2 גזרים פרוסים גס
2 בצלים פרוסים גס
שום חצוי
ענפי טימין
למרינדה:
כוס יין אדום מתוק של קידוש
1/2 כוס מים
2 כפיות נס קפה
3 כפות מחית תמרים
5 תרמילי הל
מקל קינמון
לכרוב:
כרוב חתוך לריבועים של 5 ס"מ על 5 ס"מ
שמן זית
סוכר חום
מלח
פלפל גרוס
אופן ההכנה:
מעסים את השוק בשמן הזית והתבלינים ומניחים על הירקות לצלייה.
מחממים את כל חומרי המשרה בסיר עד להמסת כל החומרים.
מחממים מראש תנור ל- 250 מעלות. וצולים את השוק 1/4 שעה.
מורידים את חום התנור ל- 180 מעלות וצולים עוד כשעה.
לקראת סיום התהליך מושחים מהמשרה על הנתח הצלוי פעמיים – שלוש.
את הכרוב מניחים על תבנית צליה ומעל יוצקים בשפע שמן זית, ומעל מפזרים את חומרי הטעם.
הופכים את הכרוב לספיחת טעמים לכל צדיו.
צולים בחום של 200 מעלות לריכוך והשחמה .
הגשה:
מניחים בכלי ההגשה את הירקות, מעליהם את שוק הטלה, ולצידו הכרוב הצלוי.
מחממים את המשרה ומזרזפים מעל.
צילום דניאל לילה