כתף כבש "אייזן" שלם צלוי

חומרים:3 ק"ג כתף כבש (טלה צעיר) טרי עם העצםכוס יין לבן יבש1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים1 ק"ג בצל חתוך לטבעות2 ראשי שום חצויים, לא קלופים10 ענפי קורנית (טימין) טרישמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס, אבקת קארי אופן ההכנה: מניחים את הכתף על גבי משטח, יוצקים אליו מעט שמן זית, תבלינים ומעסים היטב.בכלי נפרד מתבלים את תפו"א ובצל עם אותם תבלינים.מסדרים יפה בתבנית משומנת קלות. מניחים מעל את כתף הכבש ומכניסים לתנור מחומם מראש ל- 250 מעלות. צולים במשך 10-15 דקות להשחמה. לאחר שהכתף שחומה עוטפים היטב בנייר אלומיניום את התבנית, מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים בצלייה במשך שעתיים. מוציאים מהתנור וממתינים כ- 20 דקות לפני פריסת הבשר כדי למנוע התייבשות ובריחת נוזלים מהבשר. רשת מעדניות בוטיק "אייזן" מייצרת ומשווקת כבר למעלה מ- 80 שנה בשר כשר. לרשת סניף ראשי והנהלה ברח' בן גוריון 23 בחיפה, מעדנייה ברח' חלוצי התעשייה 56 בקריית חיים, ומעדנייה נוספת ברח' הדקל 2 ברמת ישי. צילום עידוא דגן

חומרים:
3 ק"ג כתף כבש (טלה צעיר) טרי עם העצם
כוס יין לבן יבש
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
1 ק"ג בצל חתוך לטבעות
2 ראשי שום חצויים, לא קלופים
10 ענפי קורנית (טימין) טרי
שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס, אבקת קארי
 
אופן ההכנה:
מניחים את הכתף על גבי משטח, יוצקים אליו מעט שמן זית, תבלינים ומעסים היטב.
בכלי נפרד מתבלים את תפו"א ובצל עם אותם תבלינים.
מסדרים יפה בתבנית משומנת קלות.
מניחים מעל את כתף הכבש ומכניסים לתנור מחומם מראש ל- 250 מעלות.
צולים במשך 10-15 דקות להשחמה.
לאחר שהכתף שחומה עוטפים היטב בנייר אלומיניום את התבנית, מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים בצלייה במשך שעתיים.
מוציאים מהתנור וממתינים כ- 20 דקות לפני פריסת הבשר כדי למנוע התייבשות ובריחת נוזלים מהבשר.

רשת מעדניות בוטיק "אייזן" מייצרת ומשווקת כבר למעלה מ- 80 שנה בשר כשר.
לרשת סניף ראשי והנהלה ברח' בן גוריון 23 בחיפה, מעדנייה ברח' חלוצי התעשייה 56 בקריית חיים, ומעדנייה נוספת ברח' הדקל 2 ברמת ישי.

צילום עידוא דגן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר