רכיבים:
נתח צלי עגל פרוס לפרוסות בעובי אצבע (כ- 1.5 ס"מ)
קמח
פלפל שחור
מלח
כף אבקת פטריות יער
שמן לטיגון
2 בצלים קצוצים גס
2 גזרים קצוצים גס
2 ענפי סלרי
2 ענפי טימין
2 כוסות ציר עגל (אפשר ציר מוכן ממשחה או אבקה)
1/2 כוס יין אדום
2 שיני שום
בטטה פרוסה לפרוסות עבות בגודל זהה לעגל
בצל לבן פרוס גס
4 ענפי סלרי אמריקאי
בצל ירוק חתוך דק
ג'ינג'ר מסוכר חתוך לשערות
אופן ההכנה:
את פס הסחוס שבמרכז הפרוסות חורצים במרכזו בעזרת סכין חדה למניעת "התקפלות" נתח הבשר.
בסיר עמוק ורחב מחממים שמן מערבבים את הקמח והתבלינים.
מקמחים את הבשר וצולים משני צידיו להשחמה.
מוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים מספר דקות.
מוסיפים את היין ולאחר דקה את את הציר והטימין.
להביא לרתיחה, לכסות את הסיר ולבשל כשעה וחצי – שעתיים על להבה נמוכה, עד כמעט רכות של הנתחים.
מוציאים את פרוסות הבשר, מסננים את הנוזל ומצננים (ניתן להכין את הנתחים יום לפני).
בתבנית אפיה או צלחת הגשה חסינת אש מסדרים את הבשר והבטטה – פרוסה מזה ופרוסה מזה.
יוצקים מעל את הרוטב, מכסים היטב וואופים בחום בינוני כ- 45 דקות.
הגשה:
מגישים את הכלי לשולחן עם שערות בצל ירוק ושערות ג'ינג'ר מסוכר מפוזרים מעל.