נתח קצבים על מצע סלט חם

רכיבים (4 מנות):1 נתח קצבים טרי ונקי מהקצב1 קולורבי2 גזרים1 סלק1 שורש פטרוזיליה1 לפת בינוניכל אלה חתוכים לקוביות של כ- 3 ס"מ2 שיני שום10 בצלי שאלוטמעט פטרוזיליה קצוצה200 גר' שעועית ירוקה 200 גר' אפונת שלג צרור אחד של מנגולדצרור אחד של תרד תורכימעט שמן זיתמעט חמאהמעט עלי טימין ועלי מרווהמלח אטלנטיפלפל שחור גרוסמיץ מלימון אחדחצי כוס יין לבןחצי כוס יין אדוםכוס ציר ירקותאופן ההכנה:הכנת התוספות:לטגן קלות את בצלי השאלוט עם מעט חמאה.להוסיף מלח, פלפל, מעט טימין, מעט ציר ירקות, מעט יין אדום.לצמצם תוך כדי טלטול המחבת עד ליצירת זיגוג עדין ונעים של הבצלים.מטגנים קלות על מחבת לוהטת במעט שמן זית את המנגולד, תרד, שעועית ירוקה ואפונת השלג.מתבלים במלח ופלפל וממשיכים בבישול על אש קטנה תוך הוספת ציר ירקות, עד קבלת התבשיל בצבעים ירוקים עזים.הכנת הירקות:מזגגים כל ירק בנפרד בפעולה זהה לזאת שנעשתה עם בצלי השאלוט, אך עם תוספת של יין לבן במקום יין אדום.לבסוף מחברים את כל הירקות המזוגגים ביין לבן, מוסיפים את השום, פטרוזיליה קצוצה, ומתקנים התיבול.הכנת הבשר:מקפידים לקבל נתח יפה ונקי מהקצב.מחממים מחבת ברזל כבדה בחום גבוה.מטגנים את הנתחים בשלמותם כשהם מומלחים ומפולפלים – טיגון חזק מכל הצדדים.מניחים אותם להצטנן כעשר דקות. מחממים את כל התוספות ומסדרים על הצלחת.פורסים את הנתח לפרוסות של כסנטימטר וחצי, ומחזירים למחבת לצריבה אחרונה במחבת חמה.

רכיבים (4 מנות):
1 נתח קצבים טרי ונקי מהקצב
1 קולורבי
2 גזרים
1 סלק
1 שורש פטרוזיליה
1 לפת בינוני
כל אלה חתוכים לקוביות של כ- 3 ס"מ

2 שיני שום
10 בצלי שאלוט
מעט פטרוזיליה קצוצה
200 גר' שעועית ירוקה
200 גר' אפונת שלג
צרור אחד של מנגולד
צרור אחד של תרד תורכי
מעט שמן זית
מעט חמאה
מעט עלי טימין ועלי מרווה
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון אחד
חצי כוס יין לבן
חצי כוס יין אדום
כוס ציר ירקות

אופן ההכנה:
הכנת התוספות:
לטגן קלות את בצלי השאלוט עם מעט חמאה.
להוסיף מלח, פלפל, מעט טימין, מעט ציר ירקות, מעט יין אדום.
לצמצם תוך כדי טלטול המחבת עד ליצירת זיגוג עדין ונעים של הבצלים.
מטגנים קלות על מחבת לוהטת במעט שמן זית את המנגולד, תרד, שעועית ירוקה ואפונת השלג.
מתבלים במלח ופלפל וממשיכים בבישול על אש קטנה תוך הוספת ציר ירקות, עד קבלת התבשיל בצבעים ירוקים עזים.

הכנת הירקות:
מזגגים כל ירק בנפרד בפעולה זהה לזאת שנעשתה עם בצלי השאלוט, אך עם תוספת של יין לבן במקום יין אדום.
לבסוף מחברים את כל הירקות המזוגגים ביין לבן, מוסיפים את השום, פטרוזיליה קצוצה, ומתקנים התיבול.

הכנת הבשר:
מקפידים לקבל נתח יפה ונקי מהקצב.
מחממים מחבת ברזל כבדה בחום גבוה.
מטגנים את הנתחים בשלמותם כשהם מומלחים ומפולפלים – טיגון חזק מכל הצדדים.
מניחים אותם להצטנן כעשר דקות.
מחממים את כל התוספות ומסדרים על הצלחת.
פורסים את הנתח לפרוסות של כסנטימטר וחצי, ומחזירים למחבת לצריבה אחרונה במחבת חמה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר