חומרים (2 מנות):
נתח אנטריקוט במשקל 300 גר' (בקשו מהקצב "אנטרקוט מיושן")
2 פרגיות (שוקיים של העוף -בקשו מהקצב שיוציא את העצם)
400 גר' תפו"א פריזיין (תפו"א עגולים וקטנים)
1 ראש שום נקי
מיץ לימון
½ כוס שמן זית
פפריקה מתוקה
מלח דק ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
הכנת שום קונפי:
מקלפים את השום, מניחים בסיר קטן ומכסים את השום בשמן זית.
מבשלים על האש הכי נמוכה במשך כ-15 דקות, ומקפידים שהשום לא יישרף. ל
אחר הבישול מסננים את השום ומשתמשים ב"שמן שום" בשאר המתכון.
הכנת תפו"א:
חותכים את תפו"א הקטנים לחצי ומתבלים ב-2 שיני שום כתוש, ½ כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור גרוס, 1 כפית פפריקה ו-3 כפות שמן זית או שום.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות, ומניחים את תפו"א המתובלים במגש לאפייה. צולים כ-35 דקות.
הכנת בשרים:
בזמן שתפו"א נאפים בתנור, נתבל את הפרגיות ב-2 שיני שום, קורט מלח, קורט פלפל שחור, 2 כפות מיץ לימון, ½ כפית פפריקה ו- 2 כפות שמן זית.
נחתוך את נתח האנטריקוט לחצי.
נחמם מחבת טפלון (זכרו כי ככול שהמחבת יותר כבדה כך היא יותר טובה), ונצלה האנטרקוט והפרגית מכול צד כ-3 דקות.
בסיום הטיגון נכניס את הנתחים לתנור לאפייה ביחד עם תפו"א למשך 7 דקות נוספות.
המלצה:
בהתאם לתנור ניתן להשאיר את הפרגית לאפייה למשך זמן ארוך יותר – עד 13 דקות.
הגשה:
נסדר בצלחת עגולה את תפו"א במרכז, מעליהם נניח את הפרגית, ומעליה את נתח האנטריקוט.
נקשט עם שיני הקונפי שום.
נובה אירועים, ביתן הארצות 4, נמל ת"א. 03-5447750, 1-800-333-432
צילום דניאל לילה