פוקצ'ה
חומרים:
1 ק"ג קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
חצי כף מלח
חצי כוס שמן זית
2 כפות אורגנו יבש
מים פושרים לפי ספיגה
אופן ההכנה:
מכניסים את הקמח, השמרים הסוכר והאורגנו לקערה רחבה, ומערבבים מעט.
מוסיפים מעט מים ומתחילים ללוש את הבצק.
מוסיפים את המלח ושמן הזית וממשיכים ללוש תוך כדי הוספת מים פושרים עד לקבלת בצק רך וחלק.
מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים כחצי שעה.
מוציאים האוויר ע"י לישה קצרה.
מחלקים לכדורים ומתפיחים שנית.
מרדדים על גבי משטח מקומח, מורחים בשמן זית ומעט מים, ומתפיחים בתבנית כ-10 דקות.
מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 10-15 דקות או עד הזהבה.
קבב טלה
חומרים:
250 גרם בשר טחון
250 גרם בשר כבש טחון
50 גרם שומן כבש טחון
2 יח' בצל קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף בהרט
1 כף פלפל שאטה טחון
חצי כוס מי סודה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה.
מתבלים ומוסיפים את מי הסודה.
מכסים ומכניסים למקרר למשך שעה.
צולים על גבי גריל או מחבת פסים.
מגישים על הפוקצ'ה יחד עם ירקות קלויים.
מסעדת "לונה" בעיר העתיקה באשקלון, ככר החאן 1, 08 6722220
צילום דן פרץ