ציר בקר

2 ק"ג עצמות מח (החלק התחתון של רגל הפרה/עגל)מעט רסק עגבניות 2 כרישות 3 גזרים 1 בצל בקליפתו 2 שורש פטרוזיליה 2 שורש סלרי 1 כפית פלפל אנגלי 4 עלי דפנה צרור טימין טרי עלים של שורשי הסלרי עלים של שורשי הפטרוזיליה 3 ליטרים מים. מעט שמן זית יין אדום להורדת משקעים אופצייה – ארטישוק ירושלמי אופן ההכנהמורחים את העצמות במעט רסק עגבניות,מסדרים בתנור אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200-220 מעלות עד שהם משחימות,מוציאים מהתנור. מכניסים את השורשים והירקות לסיר עם מעט שמן זית ומטגנים טיגון חזק עד להשחמה. מוסיפים את העצמות וממשיכים לטגן עוד מספר דקות. מוסיפים את היין האדום ומורידים משקעים מתחתית הסיר. מוסיפים מים, את עשבי התבלין והתבלינים ומבשלים כ-3 שעות, מסננים ומצננים.

2 ק"ג עצמות מח (החלק התחתון של רגל הפרה/עגל)
מעט רסק עגבניות
2 כרישות
3 גזרים
1 בצל בקליפתו
2 שורש פטרוזיליה
2 שורש סלרי
1 כפית פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
צרור טימין טרי
עלים של שורשי הסלרי
עלים של שורשי הפטרוזיליה
3 ליטרים מים.
מעט שמן זית
יין אדום להורדת משקעים
אופצייה – ארטישוק ירושלמי

אופן ההכנה
מורחים את העצמות במעט רסק עגבניות,מסדרים בתנור אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200-220 מעלות עד שהם משחימות,מוציאים מהתנור.

מכניסים את השורשים והירקות לסיר עם מעט שמן זית ומטגנים טיגון חזק עד להשחמה.

מוסיפים את העצמות וממשיכים לטגן עוד מספר דקות.

מוסיפים את היין האדום ומורידים משקעים מתחתית הסיר.

מוסיפים מים, את עשבי התבלין והתבלינים ומבשלים כ-3 שעות, מסננים ומצננים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר