מרינדות לבשר: חרדל עדינה ו"מסוכנת"

בשנים האחרונות מרבים להשרות בשר במיני מרינדות עזות טעם. אני לעומת זאת דבק בטעם הבשרי הבסיסי ומעדיף לצלות בשר ללא כל תוספת, להנות מהטעם המורכב והפשוט של בשר ונגיעות של עשן. עם זאת, בצליית נתחי עוף או בבישול נתחי בשר סיביים וקשים שטעמם איננו דומיננטי במיוחד יש מקום למרינדות. אני מחבב את המרינדות העדינות, המורכבות מעשבי תיבול, שמן זית, פלפל ומלח. אבל אפשר בהחלט לתת ביטוי גם למרכיבים נוספים, אם עושים זאת בעדינות, הנה שתי מרינדות שאינן משתלטות, אלא משתלבות ומשלימות טעמים: מרינדת חרדל עדינהחומרים:1/3 כוס שמן זית2 כפות חרדל גרגירים איכותי2 שיני שום כתושותעלים מ-2 גבעולי אורגנו, קצוצים פלפל שחור גרוס לפי הטעם אופן ההכנה:מערבבים את חומרי המרינדה ומורחים את נתחי הבשר. משרים את עד 24 שעות בכלי מכוסה במקרר. לפני הכנה מוצאים את הנתחים מהמקרר, ומנגבים מנוזלים.מקפידים להניח על הגריל כשהבשר בטמפרטורת החדר. מרינדה "מסוכנת"מתאימה בעיקר לעוף. הערק, בנוסף לטעם אניס, מרכך את הבשר כך שמעבר לטעמים נוספים יתקבל בשר רך ועסיסי. חומרים:1/3 כוס ערק2 כפות שמן זיתכפית גרגירי כוסברה2 כפות סילאן2 כפות מייפלמלחפלפל שחור גרוסאופן ההכנה:קולים את גרגירי הכוסברה. מוסיפים את שאר החומרים ומצמצמים על אש נמוכה כ 15 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר לפני תחילת העבודה.מברישים את הבשר במרינדה ומניחים למשך כשעתיים עד לילה. רשת ב'שארה חינאווי:רח' יפת 180 ביפו, טלפון להזמנות: 03-5075618מרכז מסחרי מיניקן רמת אביב החדשה, רח' רודנסקי 5 ת"א, טלפון להזמנות:03-6997878רח' ילדי טהרן 12, ראשון לציון (מאחורי הסינמה סיטי), טלפון להזמנות: 03-9413344.

בשנים האחרונות מרבים להשרות בשר במיני מרינדות עזות טעם. אני לעומת זאת דבק בטעם הבשרי הבסיסי ומעדיף לצלות בשר ללא כל תוספת, להנות מהטעם המורכב והפשוט של בשר ונגיעות של עשן.
עם זאת, בצליית נתחי עוף או בבישול נתחי בשר סיביים וקשים שטעמם איננו דומיננטי במיוחד יש מקום למרינדות. אני מחבב את המרינדות העדינות, המורכבות מעשבי תיבול, שמן זית, פלפל ומלח. אבל אפשר בהחלט לתת ביטוי גם למרכיבים נוספים, אם עושים זאת בעדינות, הנה שתי מרינדות שאינן משתלטות, אלא משתלבות ומשלימות טעמים:

מרינדת חרדל עדינה
חומרים:
1/3 כוס שמן זית
2 כפות חרדל גרגירים איכותי
2 שיני שום כתושות
עלים מ-2 גבעולי אורגנו, קצוצים
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי המרינדה ומורחים את נתחי הבשר.
משרים את עד 24 שעות בכלי מכוסה במקרר.
לפני הכנה מוצאים את הנתחים מהמקרר, ומנגבים מנוזלים.
מקפידים להניח על הגריל כשהבשר בטמפרטורת החדר.

מרינדה "מסוכנת"
מתאימה בעיקר לעוף. הערק, בנוסף לטעם אניס, מרכך את הבשר כך שמעבר לטעמים נוספים יתקבל בשר רך ועסיסי.
חומרים:
1/3 כוס ערק
2 כפות שמן זית
כפית גרגירי כוסברה
2 כפות סילאן
2 כפות מייפל
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
קולים את גרגירי הכוסברה.
מוסיפים את שאר החומרים ומצמצמים על אש נמוכה כ 15 דקות.
מצננים לטמפרטורת החדר לפני תחילת העבודה.
מברישים את הבשר במרינדה ומניחים למשך כשעתיים עד לילה.

רשת ב'שארה חינאווי:
רח' יפת 180 ביפו, טלפון להזמנות: 03-5075618
מרכז מסחרי מיניקן רמת אביב החדשה, רח' רודנסקי 5 ת"א, טלפון להזמנות:
03-6997878
רח' ילדי טהרן 12, ראשון לציון (מאחורי הסינמה סיטי), טלפון להזמנות: 03-9413344.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר