צלע טלה צלויה בליווי ארטישוק ירושלמי

חומרים:8 צלעות מחוברות של טלה עצמות מנוקות לבקש מהקצב 1/4 כוס שמן זית פלפל גרוס תימין טרי קצוץ מעט רוזמרין קצוץ6 שיני שום קצוצת דק10 יח' ארטישוק ירושלמי קלוף ומגולף בצורת חבית3 יח' בצל יבש חתוך לחצאי טבעות1.5 כוסות יין אדום3 כוסות ציר ירקות 10 יח' פיטריות שמפיניון בגודל בינוני, פרוסים.3 כפות קמח מדולל ב– 1 כוס ציר ירקות { לערבב היטב שלא יוצרו גושים} אופן ההכנה: יש להכין מישרה מ שמן זית, תימין ורוזמרין קצוצים, מלח, פלפל, שום קצוץ.למרוח את הצלעות.לחמם לחום גבוהה מחבת + שמן זית.לצרוב את קארה הצלעות מכל כיוון עד להשחמה מלאה.להוציא את הצלעות ולהעביר לתבנית אפייה.באותה מחבת {לאחר טיגון הצלעות} יש להוסיף חופן בצל חתוך ולטגן עד לקבלת צבע זהוב.להוסיף את הפטריות ואת הארטישוק הירושלמי ולטגן עד השחמה.להוסיף את היין האדום להרמת המשקעים, להוסיף פנימה את ציר הירקות, להרתיח כ– 5 דקות .ליצוק את הנוזל על הצלעות.לכסות בנייר כסף ולאפות בתנור כ- 15-20 דקות בחום של 220 מעלות. לאחר בישול הצלעות יש להוציא את הצלעות והארטישוק הירושלמי מתבנית האפייה.את הנוזל להעביר לקלחת קטנה ולהרתיח.להוסיף את הקמח המדולל עד רתיחה נוספת.להשלים טעם מלח פלפל ולהשתמש בנוזל כרוטב לצלעות.הצעת הגשה:לפרוס 2 יח' צלעות מחוברות ולהניח על צלחת הגשה.להוסיף 2 יח' ארטישוק ירושלמי ליד.ליצוק מעט רוטב ולהגיש.

חומרים:
8 צלעות מחוברות של טלה עצמות מנוקות לבקש מהקצב
1/4 כוס שמן זית
פלפל גרוס
תימין טרי קצוץ
מעט רוזמרין קצוץ
6 שיני שום קצוצת דק
10 יח' ארטישוק ירושלמי קלוף ומגולף בצורת חבית
3 יח' בצל יבש חתוך לחצאי טבעות
1.5 כוסות יין אדום
3 כוסות ציר ירקות
10 יח' פיטריות שמפיניון בגודל בינוני, פרוסים.
3 כפות קמח מדולל ב– 1 כוס ציר ירקות { לערבב היטב שלא יוצרו גושים}

אופן ההכנה:
יש להכין מישרה מ שמן זית, תימין ורוזמרין קצוצים, מלח, פלפל, שום קצוץ.
למרוח את הצלעות.
לחמם לחום גבוהה מחבת + שמן זית.
לצרוב את קארה הצלעות מכל כיוון עד להשחמה מלאה.
להוציא את הצלעות ולהעביר לתבנית אפייה.
באותה מחבת {לאחר טיגון הצלעות} יש להוסיף חופן בצל חתוך ולטגן עד לקבלת צבע זהוב.
להוסיף את הפטריות ואת הארטישוק הירושלמי ולטגן עד השחמה.
להוסיף את היין האדום להרמת המשקעים, להוסיף פנימה את ציר הירקות, להרתיח כ– 5 דקות .
ליצוק את הנוזל על הצלעות.
לכסות בנייר כסף ולאפות בתנור כ- 15-20 דקות בחום של 220 מעלות.
לאחר בישול הצלעות יש להוציא את הצלעות והארטישוק הירושלמי מתבנית האפייה.
את הנוזל להעביר לקלחת קטנה ולהרתיח.
להוסיף את הקמח המדולל עד רתיחה נוספת.
להשלים טעם מלח פלפל ולהשתמש בנוזל כרוטב לצלעות.

הצעת הגשה:
לפרוס 2 יח' צלעות מחוברות ולהניח על צלחת הגשה.
להוסיף 2 יח' ארטישוק ירושלמי ליד.
ליצוק מעט רוטב ולהגיש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר