במתכון זה המיונז יוצר את החיבור והקשירה בין כל מרכיבי המסה, מחליף את השימוש בביצים, ויוצר מרקם עשיר ועסיסי שנישמר לאורך זמן גם בשימוש בבשר בקר רזה.
חומרים עבור 4-5 מנות:
1 ק"ג בקר רזה טחון
2 כפות מיונז הלמנס
20 גר' פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קצוץ מטוגן
1 כפות פרורי לחם
½ כפית אבקת אפייה
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים למסה אחידה.
יוצרים קציצות בידיים רטובות ומסדרים בתבניות משומנות לצלייה בתנור.
ניתן גם לטגן על מחבת או לצלות על מחבת פסים עם מעט שמן.
לחילופין, ניתן להשלים את בישול הקציצות ברוטב.