מתכון ל- 4 מנות עיקריות
חומרים:
2 ראשי כרובית בינוניים
למילוי בשר עגל:
600 גרם צוואר עגל טחון טחינה עדינה או פעמיים
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם
1/2 כפית מלח ופלפל שחור גרוס
1 בצל בינוני מטוגן
אופן ההכנה:
מנקים את ראשי הכרובית מהעלים והגבעולים ושוטפים היטב
מערבבים את כול מרכיבי המילוי.
בעזרת הידיים מחדירים את המילוי בין פרחי הכרובית.
דוחסים היטב את מילוי הבשר, ומעגלים אותו עם המראה המעוגל של הכרובית.
לרוטב עגבניות:
1 בצל יבש טרי חתוך לקוביות
2-3 שיני שום קצוצות
1 סלסלה של עגבניות שרי תמר חצויות
2 כפות רסק עגבניות.
מלח
אופן ההכנה:
מכניסים את הרוטב לסיר רחב שיכול להכיל את שני ראשי הכרובית.
מאדים קודם את הבצל עד גוון זהוב ומכניסים את השום העגבניות ורסק העגבניות.
מבשלים כ-10 דקות על אש בינונית נמוכה .
מכניסים לתוך הרוטב את ראשי הכרובית ומכסים עד גובה הכרובית במים.
מוסיפים מלח ופלפל אך לא יותר מדי, משום שהרוטב מצטמצם. לכן לחכות להשלמת המלח בסוף .
מבשלים כ-35 דקות ומגישים.
המעדנייה של גולדשטיין בצומת סביון
צילום שי בן אפרים