חומרים לבשר (4 מנות):
720 ג' סינטה עגל – פרוסות בעובי ½ ס"מ
1 כף חרדל דיג'ון
1 כפית חומץ
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
8 כפות שמן זית לטיגון
4 כפות קמח לקימוח הבשר לפני טיגון
חומרים לתפוחי אדמה מתובלים:
6 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
2 כוסות שמן קנולה לטיגון עמוק
¼ כוס חומץ
1 שן שום קצוצה
4 כפות שמן זית
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
הכנת הבשר:
פורסים על מגש את פרוסות הסינטה ומתבלים.
מערבבים בקערה חרדל, דבש, שמן זית, חומץ, מלח ופלפל.
מערבבים עד להתמזגות הטעמים ומורחים על פרוסות הבשר.
מכניסים למקרר ל- 30 דקות לספיגת טעמים.
לאחר 30 דקות: מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מצפים את נתחי העגל בקמח ומטגנים עד לצבע זהוב, ומגישים.
הכנת תפוחי אדמה מתובלים:
מחממים סיר עם שמן קנולה ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד לצבע זהוב.
מערבבים בקערה חומץ, שמן זית, פטרוזיליה, מלח, פלפל, שום.
מערבבים עם תפוחי אדמה מטוגנים כאשר תפוחי האדמה חמים.
מגישים עם נתחי סינטה מטוגן.
צילום דן פרץ