תבשיל אוסובוקו טלה וירקות שורש

מתכון ל- 10 סועדיםמצרכים:10 יחידות אוסובוקו טלה (החלק התחתון של הרגל).3 יחידות גזר גדול חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ.2 יחידות ראש סלרי חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ.צרור סלרי עלים/מנגולד עלים קצוץ גס לגודל של 2 ס"מ .3 יחידות בצל גדול חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ.2 יחידות קולרבי חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ.2 יחידות לפת חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ.2 יחידות תפו"א חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ.5 שיני שום פרוסות.2 יחידות כרישה חתוך גס בגודל של 2 ס"מ.100 סמ"ק שמן קנולה.3 כפות אבקת סיבים תזונתיים מסיסים בנפייבר*1 בקבוק יין אדום יבש.1 ליטר מים/נוזל עוף/נוזל בקר.מלח/פלפל שחור.אופן ההכנה:לחמם שמן קנולה.לקמח את נתחי האוסובוקו ו"לסגור" בשמן מכל הצדדים.להוציא למגש בגובה הנתחים שיכול להיכנס לתנור.באותו סיר, עם אותו שמן בו סגרנו את הבשר, לאדות את הירקות לפי סדר קשיות שלהם:בצל, שום, גזר, קולרבי, לפת, סלרי, תפו"א, כרישה – כאשר ממתינים כדקה-שתיים בין מעבר מירק לירק.לתבל ולהוסיף את התבלינים, לערבב ביחד כ-3 דקות.להוסיף את היין ועוד כ- 1 ליטר נוזל מים/נוזל עוף/נוזל בקר ובנפייבר.להביא לרתיחה, לתבל במלח ופלפל ולטעום.להעביר את כל הנוזל ותכולתו לכלי בו מונחים הנתחים בצורה עומדת – ניצבים לכלי ולא שוכבים.להניח מעל ניר אפייה ולסגור את הכלי ב-2 שכבות של רדיד אלומיניום כך שיהיה אטום לחלוטין.לאפות בחום של 160 מעלות כשעתים וחצי.לפתוח בזהירות כדי לא לקבל כוויה מהאדים שיוצאים החוצה מהכלי .בהגשה מתאים לשלב פירה תפו"א.* בנפייבר הם סיבים תזונתיים מסיסים ללא טעם, ריח וצבע, המסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול ומשדרגים את המנות לארוחת בריאות.

מתכון ל- 10 סועדים

מצרכים:
10 יחידות אוסובוקו טלה (החלק התחתון של הרגל).
3 יחידות גזר גדול חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ.
2 יחידות ראש סלרי חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ.
צרור סלרי עלים/מנגולד עלים קצוץ גס לגודל של 2 ס"מ .
3 יחידות בצל גדול חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ.
2 יחידות קולרבי חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ.
2 יחידות לפת חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ.
2 יחידות תפו"א חתוך לקוביות בגודל של 2 ס"מ.
5 שיני שום פרוסות.
2 יחידות כרישה חתוך גס בגודל של 2 ס"מ.
100 סמ"ק שמן קנולה.
3 כפות אבקת סיבים תזונתיים מסיסים בנפייבר*
1 בקבוק יין אדום יבש.
1 ליטר מים/נוזל עוף/נוזל בקר.
מלח/פלפל שחור.

אופן ההכנה:
לחמם שמן קנולה.
לקמח את נתחי האוסובוקו ו"לסגור" בשמן מכל הצדדים.
להוציא למגש בגובה הנתחים שיכול להיכנס לתנור.
באותו סיר, עם אותו שמן בו סגרנו את הבשר, לאדות את הירקות לפי סדר קשיות שלהם:
בצל, שום, גזר, קולרבי, לפת, סלרי, תפו"א, כרישה – כאשר ממתינים כדקה-שתיים בין מעבר מירק לירק.
לתבל ולהוסיף את התבלינים, לערבב ביחד כ-3 דקות.
להוסיף את היין ועוד כ- 1 ליטר נוזל מים/נוזל עוף/נוזל בקר ובנפייבר.
להביא לרתיחה, לתבל במלח ופלפל ולטעום.
להעביר את כל הנוזל ותכולתו לכלי בו מונחים הנתחים בצורה עומדת – ניצבים לכלי ולא שוכבים.
להניח מעל ניר אפייה ולסגור את הכלי ב-2 שכבות של רדיד אלומיניום כך שיהיה אטום לחלוטין.
לאפות בחום של 160 מעלות כשעתים וחצי.
לפתוח בזהירות כדי לא לקבל כוויה מהאדים שיוצאים החוצה מהכלי .
בהגשה מתאים לשלב פירה תפו"א.

* בנפייבר הם סיבים תזונתיים מסיסים ללא טעם, ריח וצבע, המסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול ומשדרגים את המנות לארוחת בריאות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר