בשר עגל בזעפרן ותערובת פטריות

ניתן להחליף את בשר הראש בכרעיים של עוף (6 יח') או בפרוסות כתף טלהחומרים ל- 6 מנות:1 ק"ג בשר לחי (בשר ראש) חתוך לקוביות של 3X31 חבילה (170 גרם) פטריות יער שלמות1 חבילה (100 גרם) פטריות שי-טאקי חתוכות לשניים ללא הרגל 1 חבילה (150 גרם) פטריות שי-מג'י שלמות6 שיני שום קצוצות1/2 גר' זעפרןצרור פטרוזיליה קצוצהכפית תימין קצוץ1 עלי דפנה 1/2 1 כף כמון מלח, פלפל 2 ליטר מים1/4 כוס שמן קנולהאופן ההכנה: מטגנים את קוביות הבשר בשמן להשחמה קלה. מוסיפים את המים, התימין ועלי הדפנה.מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה למשך כשעתיים או עד לריכוך הבשר (ניתן להשתמש בסיר לחץ ולקצר את זמן הבישול לשעה).למבשלים בשר עוף – הבישול כ- 20 דקות בלבד.למבשלים כתף טלה – הבישול כשעה.במידה והמים מתאדים לפני ריכוך הבשר, יש להוסיף מים עד להתרככות. כשהבשר רך, מעבירים את הקוביות לסיר רחב ושטוח ומוסיפים את שאר חומרי המתכון.מוסיפים מנוזל בישול הבשר עד כדי כיסוי החומרים בסיר, מרתיחים ומבשלים עם מכסה למשך כ-15 דקות על אש קטנה. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל בסיר פתוח עד שרוב הנוזלים מתאדים.לקראת סוף הבישול – מתקנים תיבול, לפי הצורך.לפרטים ומתכונים נוספיםצילום בועז לביא

ניתן להחליף את בשר הראש בכרעיים של עוף (6 יח') או בפרוסות כתף טלה

חומרים ל- 6 מנות:
1 ק"ג בשר לחי (בשר ראש) חתוך לקוביות של 3X3
1 חבילה (170 גרם) פטריות יער שלמות
1 חבילה (100 גרם) פטריות שי-טאקי חתוכות לשניים ללא הרגל
1 חבילה (150 גרם) פטריות שי-מג'י שלמות
6 שיני שום קצוצות
1/2 גר' זעפרן
צרור פטרוזיליה קצוצה
כפית תימין קצוץ
1 עלי דפנה
1/2 1 כף כמון
מלח, פלפל
2 ליטר מים
1/4 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:
מטגנים את קוביות הבשר בשמן להשחמה קלה.
מוסיפים את המים, התימין ועלי הדפנה.
מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה למשך כשעתיים או עד לריכוך הבשר (ניתן להשתמש בסיר לחץ ולקצר את זמן הבישול לשעה).
למבשלים בשר עוף – הבישול כ- 20 דקות בלבד.
למבשלים כתף טלה – הבישול כשעה.
במידה והמים מתאדים לפני ריכוך הבשר, יש להוסיף מים עד להתרככות.
כשהבשר רך, מעבירים את הקוביות לסיר רחב ושטוח ומוסיפים את שאר חומרי המתכון.
מוסיפים מנוזל בישול הבשר עד כדי כיסוי החומרים בסיר, מרתיחים ומבשלים עם מכסה למשך כ-15 דקות על אש קטנה.
מסירים את המכסה וממשיכים לבשל בסיר פתוח עד שרוב הנוזלים מתאדים.
לקראת סוף הבישול – מתקנים תיבול, לפי הצורך.

לפרטים ומתכונים נוספים


צילום בועז לביא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר