תבשיל קדרת כבש עם חומוס ופירות יבשים

חומרים ל- 5 סועדים: 1 ק"ג בשר כבש חזה או צוואר400 גרם גרגרי חומוס3 י"ח בצל1 י"ח סלרי2 י"ח פלפל אדום2 י"ח פלפל צהובחצי כוס שזיפים יבשים מגולעניםחצי כוס משמש מיובשחצי כוס תאנים יבשותכוס יין אדום מתוק2 שיני שום קצוצים2 כפות טימין קצוץ1/4 כוס שמן זיתמלחפלפל שחוראגוז מוסקטפפריקה מתוקהמיםאופן ההכנה:משרים את גרגרי החומוס 24 שעות במים .חותכים את בשר הכבש לקוביות בגודל של 2 ס"מ.חותכים את הירקות לקוביות בגודל של 2 ס"מ.את קוביות הכבש להקפיץ בשמן חם מכל הצדדים, ולהוסיף את הבצל.לאחר שהבשר והבצל יושחמו, חהוסיף את החומוס והמים כ- 1 ס"מ מעל גובה הבשר.לנבשל בסיר מכוסה בחום בינוני כשעה (תמיד לודאות שיש מים בגובה הבשר).לאחר כשעה להסיר את מכסה הסיר ולהוסיף את שאר מרכיבי המתכון.לבשל עד ריכוך מושלם של הבשר ואידוי רוב הנוזלים (כמות הנוזלים צריכה להיות בסוף בגובה של כשליש מגובה התבשיל).

חומרים ל- 5 סועדים:
1 ק"ג בשר כבש חזה או צוואר
400 גרם גרגרי חומוס
3 י"ח בצל
1 י"ח סלרי
2 י"ח פלפל אדום
2 י"ח פלפל צהוב
חצי כוס שזיפים יבשים מגולענים
חצי כוס משמש מיובש
חצי כוס תאנים יבשות
כוס יין אדום מתוק
2 שיני שום קצוצים
2 כפות טימין קצוץ
1/4 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
פפריקה מתוקה
מים

אופן ההכנה:
משרים את גרגרי החומוס 24 שעות במים .
חותכים את בשר הכבש לקוביות בגודל של 2 ס"מ.
חותכים את הירקות לקוביות בגודל של 2 ס"מ.
את קוביות הכבש להקפיץ בשמן חם מכל הצדדים, ולהוסיף את הבצל.
לאחר שהבשר והבצל יושחמו, חהוסיף את החומוס והמים כ- 1 ס"מ מעל גובה הבשר.
לנבשל בסיר מכוסה בחום בינוני כשעה (תמיד לודאות שיש מים בגובה הבשר).
לאחר כשעה להסיר את מכסה הסיר ולהוסיף את שאר מרכיבי המתכון.
לבשל עד ריכוך מושלם של הבשר ואידוי רוב הנוזלים (כמות הנוזלים צריכה להיות בסוף בגובה של כשליש מגובה התבשיל).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר