חומרים ל- 5 סועדים:
700 גרם בשר בקר טחון
חצי כוס בצל קצוץ
2 כפות פטרוזליה קצוצה
כף כוסברה קצוצה
כפית פפריקה
חצי כפית קארי
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקט
חומרים לאורז:
2 כוסות אורז
3.5 כוסות מים רותחים
2 כפות חליטת תה מסלה
3 כפות שמן
כף שטוחה של מלח
קורט פלפל לבן
אופן הכנת הקבב:
מערבבים את כל חומרי הבשר עד לקבלת מסה אחידה.
נותנים לבשר "לנוח" כשעה.
משפדים את הבשר על שיפודי עץ או מקלות קינמון, וצורבים בגריל עד לבישול הבשר.
אופן בישול האורז:
מרתיחים אתהמים עם התה כ- 5 דקות בחום נמוך.
מסננים את המים (צריך להגיע לכמות של 3 כוסות נוזל רותח).
מאדים את האורז בשמן, מוסיפים את המלח והפלפל.
כאשר האורז חם מוסיפים את נוזל התה.
מנמיכים את החום למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים 18 דקות.
סידור הצלחת:
במרכז מניחים את האורז, ועליו מסדרים את שיפודי הקבב.